“Voor mij moet je het niet doen!”
 
Het is prachtig weer en je kan gaan schitteren op het strand in je badkleding. Maar toch ben je niet tevreden over hoe het de afgelopen periode is gegaan met trainen en met het letten op je voeding. Je had toch wat minder vetjes op je lijf gewild of toch iets meer spiermassa willen aanmaken gedurende de winter. Herkenbaar? Je bent niet alleen. We zien het vaak en horen het ook vaak.
Smoesjes
 
Dan komt bij sommigen het moment van smoesjes. Een paar voorbeelden zijn: “ik heb het druk met werk”, “ja maar, er is steeds iemand jarig op kantoor”, “ik ga toch niet speciaal wat anders te eten klaarmaken voor mezelf” en “nu ga ik echt mijn best doen voor je”. Als personal trainers horen we ze allemaal regelmatig. De lijst met smoesjes is lang.
Het is echter belangrijk om te weten: “voor mij moet je het niet doen; je moet het voor jezelf doen!”. Je traint niet om ons te plezieren, maar om voor jezelf lichamelijke én geestelijke veranderen te realiseren die ervoor zorgen dat je je beter voelt, dat je gezonder bent en dat je algemene lifestyle verbetert. Doe het dus niet voor ons, maar doe het voor jezelf!
 
De juiste mindset
 
Natuurlijk zijn wij er als personal trainer om jou te helpen door adviezen te geven, je extra te motiveren en regelmatig  je voortgang te checken door je te meten en te wegen. Maar net als met alles: een beter leven begint bij jezelf. Het begint dus bij je mindset. Zolang jij er niet voor wilt gaan en die verandering niet wilt maken, zal je merken dat het lastig is om vol te houden en daadwerkelijk vooruitgang te boeken.
 
Om deze reden raden wij iedereen altijd aan om eerst de goede mindset te verkrijgen. We doen dit niet door te zeggen dat je het zelf maar moet oplossen; wij helpen je hier graag mee. Door middel van een open gesprek met jouw personal trainer kunnen we je helpen met het verbeteren van je mindset, je doelen bepalen en een realistisch en effectief plan van aanpak te formuleren. Zo helpen we je om eerst geestelijk klaar te worden voor succes, waarna je lichaam snel volgt.
Wil jij dit ook ervaren? Heb jij ook last van weinig motivatie, waardoor je je trainingsdoelen niet haalt? Kom langs en laat ons je helpen. Je doet het niet voor ons, maar voor jezelf. Wij zijn slechts de helpende hand.