Personal Fit Club - De foamrollerDe foamroller is een hulpmiddel die zich steeds vaker vorm gaat geven voor, tijdens en na het trainen. Het gebruik van een foamroller zorgt voor meer flexibiliteit, mobiliteit, vergroten ROM(Range Of Motion), vermindering van littekenweefsels, verklevingen en verminder de spierspanning.

De foamroller is een soort zelf massage (self myofascial release). Het bevordert je herstel van de spieren en verwijderd triggerpoint(verklevingen). Het helpt bij het verkomen van blessures, omdat je simpel weg je spieren onderhoud en blijft zorgen voor een goede bloed doorstroom in de spieren.

De foamroller is ideaal om je trainen mee te starten. Je kunt je gehele lichaam foamroller, maar ook alleen specifiek de spieren die je wilt gaan belasten. Na het trainen geldt hier precies hetzelfde voor. Bij rust dagen is de foamroller ook een ideaal hulpmiddel, zoals eerder aangegeven zorgt de foamroller ervoor dat je bloed door de spieren blijft stormen, de verklevingen in je spieren soepele worden en hierdoor dus ook je herstel mee bevorderd.

Je kan makkelijk voor de televisie zitten en even een aantal spiergroepen rollen. Het gaat om discipline, want met 1x foamrollen per week ga je geen verschil merken. Doe jij aan foamrollen? Zo ja, hoe vaak doe jij dit per week? – Gio

Vragen over een foamroller, of over personal training in het algemeen? Neem dan contact met ons op!