Een veel gestelde vraag aan ons, als Personal Trainers, is “hebben mensen echt een Personal Trainer nodig?”. Om voor eens en altijd een helder antwoord op deze vraag te geven hebben we besloten om dit artikel te schrijven. Hierin gaan wij in op de voordelen van een Personal Trainer.

 

Personal Fit Club - De voordelen van een personal trainerEr zijn vele redenen waarom een ​​Personal Trainer belangrijk is voor het bereiken van uw fitnessdoelen, of deze nu gebaseerd zijn op gewichtsverlies, revalidatie, sportgericht zijn of voor atletische doeleinden. In dit eerste deel van ons artikel hebben we de meest kritische redenen verzameld waarom u een Personal Trainer zou moeten hebben, evenals de voordelen die u waarschijnlijk zult behalen. Deel twee, welke binnenkort te lezen valt op onze website, gaat verder met de overige voordelen.

De eerste voordelen op een rijtje.

 

Het is leerzaam

Een van de belangrijkste redenen dat iemand een Personal Trainer zou moeten hebben, is dat hij is opgeleid om u te helpen om te trainen. Lichaamsbeweging op zichzelf is slechts een onderdeel is van fitness. Veelal belangrijker zijn uw voeding en levensstijl. Deze spelen een essentiële rol in het algemene beeld. Met alleen maar het uitvoeren van oefeningen zult u nooit uw doelen bereiken.

 

Het belang van onderwijs tijdens het sporten is belangrijk om twee redenen:

1) Als je niet weet welke oefeningen het meest effectief zijn voor de doelen die je hebt, is het onwaarschijnlijk dat je die doelen bereikt. Als uw doel bijvoorbeeld is om kernkracht op te bouwen, maar u besteedt al uw tijd aan cardio-oefeningen, dan is het onwaarschijnlijk dat u uw doel bereikt.

2) Educatie bij het uitvoeren van oefeningen is essentieel om het risico op letsel te verminderen. Veel mensen worden elk jaar ernstig gewond door het uitvoeren van oefeningen waarvoor ze geen training hebben gehad. Dit kan gezondheid en fitheid gedurende een lange tijd beïnvloeden. Als iemand wordt getraind in het correct uitvoeren van bepaalde oefeningen, zal dit het risiconiveau aanzienlijk verminderen en de effectiviteit van uw hele workout enorm vergroten.

 

Een personal trainer helpt u met de perfecte vorm

Een Personal Trainer naast je hebben om de juiste houding en techniek aan te tonen is van onschatbare waarde. Een personal trainer zorgt ervoor dat klanten oefeningen correct en efficiënt uitvoeren om de resultaten te maximaliseren. Als uw vorm tijdens het sporten niet correct is, loopt u een verhoogd risico op letsel en bereikt u uw doelen niet. We zien dit vaak in openbare sportscholen, waar mensen op internet geleerde oefeningen uitvoeren, maar hierbij niet de correcte houdingen aannemen. Dit behoort met een Personal Trainers tot het verleden.

 

Een personal trainer helpt u met uw specifieke wensen

Iedereen is anders. Dit betekent ook dat iedereen andere mogelijkheden én eisen stelt als het gaat om sporten. We hebben alles al voorbij zien komen aan mogelijkheden en eisen. Denk aan oude blessures die speciale oefeningen vereisen tot een fobie van trainen in een openbare sportschool.

Wanneer iemand een oude blessure heeft en hieraan geopereerd is, is revalidatie erg van belang. Wanneer dit niet gedaan is na de operatie, dan is het belangrijk om de oefeningen en doelen van deze persoon heel specifiek op de wensen af te stemmen. Een dergelijke situatie is immers compleet anders iemand die voor een marathon traint. Dit is waar een persoonlijke trainerservaring een enorm verschil kan maken voor uw trainingsprogramma.

 

Een personal trainer helpt met realistische doelen

Iedereen wil zijn of haar doelen het liefst meteen bereiken. Als het even kan vallen we allemaal het liefst 10 kilo af, maar komen we niet van de bank met die zak chips af. Of hebben we na twee trainingen het liefst de biceps van de Hulk. Maar deze doelen zijn niet altijd haalbaar, en als je ze niet raakt, kun je ontmoedigd raken en terugvallen.

Een personal trainer helpt u niet alleen om realistische doelen te stellen die u kunt bereiken – als u zich daarvoor inspant, natuurlijk – maar ze kunnen u ook op koers houden om die doelen te bereiken. Als je bijvoorbeeld een ‘bikinilichaam’ voor de zomer wilt bereiken, is het niet realistisch om gedurende 4 weken elke dag een setje crunches uit te voeren. Het gaat over het veranderen van uw dieet in combinatie met het uitvoeren van cardio en krachttraining om de juiste spieren aan het werk te zetten. Uiteraard hoort hier ook een realistisch tijdsschema bij.

 

Personal Trainers helpen met specifieke doelen

Naast het helpen van hun klanten om realistische doelen te stellen, zijn Personal Trainers de bij uitstek geschikt om u te helpen een specifiek doel te bereiken. Dit is ideaal voor degenen die trainen voor een specifiek evenement, of een bepaald niveau van fitness moeten bereiken voordat ze in staat zijn om iets te doen dat ze echt willen.

Is het bijvoorbeeld uw doel is om binnen zes maanden een marathon te lopen, dan kan het inhuren van een Personal Trainer u helpen om alles goed op de rit te krijgen een ​​marathon te voltooien.

 

Een Personal Trainer helpt u vasthouden aan doelen

We horen het vaak: mensen die allemaal mooie doelen stellen op het gebied van fitness, maar vaak snel afhaken door een gebrek aan motivatie. We denken dat de meeste mensen die beginnen met sporten weleens op het punt aankomen dat ze moeten kiezen tussen sporten na het werk, of toch maar lekker op de bank uitpuffen. Wat kiest u?

Dit is waar een Personal Trainer van cruciaal belang is om ervoor te zorgen dat u uw fitnessdoelen vasthoudt en behaalt. Als u een afspraak heeft met uw personal trainer om goed bezig te gaan in een sessie, is de kans veel groter dat u nog steeds gaat. Dit in tegenstelling tot de vrijblijvendheid van een reguliere sportschool, waar afhaken makkelijk is.

 

Maximale resultaten

Er zijn twee soorten mensen die naar de sportschool gaan:

1) Degenen die binnenwandelen, brengen 10 minuten op de ene machine door en drijven dan langzaam over naar de andere, voordat ze halfhartig biceps krullen proberen voor vijf herhalingen en dan naar buiten lopen.

2) Degenen die een plan in gedachten hebben en de machines met een doel raken. Ze hebben over het algemeen een bepaald aantal herhalingen in sets van twee of drie, en ze weten precies wat ze op elke machine doen.

 

Het is vrij duidelijk dat de eerste groep hun fitnessdoelen niet zal bereiken tenzij ze wat hulp krijgen en iemand hebben om ze te leiden. Valt u in deze eerste groep, dan is het voor u waarschijnlijk zeer nuttig om een Personal Trainer in te schakelen. Met een Personal Trainer van Personal Fit Club heeft u elke training weer een doel voor ogen. Elke training wordt u gemotiveerd om alles te geven en zo behaalt u maximale resultaten. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of kom langs in een van onze 5 training studio’s.

 

 

Bron: Australian Institute of Fitness