Het is altijd leuk om te kijken wat de (verwachte) trends zijn in een vakgebied voor het komende jaar. Vandaag gaan we in op de Fitness trends voor 2020. In het onderzoek wordt het fitness trends genoemd, maar veel van deze trends zijn uiteraard ook heel goed toepasbaar in personal training.

 

Personal Fit Club - Personal Training - aandacht voor jou - Fitness Trends voor 2020 - personal training trends 2020Het onderzoek

Het onderzoek naar de fitness trends voor 2020 is uitgevoerd door ACSM’s Health & Fitness Journal. Zij ondervragen elk jaar duizenden professionals uit de fitness en personal training wereld, om te kijken wat deze mensen als trends zien en ervaren.

Dit jaar zijn er ruim 3000 reacties gekomen vanuit de hele wereld, door mannen en vrouwen die veelal meer dan 10 jaar actief zijn als personal trainer, fitness specialist, gezondheidsexpert, medische professional of iets anders. Al met al een mooie groep respondenten.

 

Wat zijn de fitness trends voor 2020

Voor het gemak hebben wij de beste trends voor fitness en personal training samen in een handige lijst gezet. Het gaat hier om wereldwijde trends, gezien door professionals uit de sector.

 

Draagbare technologie

Iedereen kent ondertussen de Fitbit wel, maar steeds meer tech merken komen met een soort fitness en activiteit tracker op de markt. Denk aan Samsung, Garmin en Apple. Dergelijke draagbare technologie kan je hartslag, calorieverbruik, zit-tijd en nog veel meer meten en is dus heel handig als je wat wilt bereiken op het gebied van afvallen en bewegen. Gezien de ontwikkelingen is het de verwachting dat dit nog veel populairder gaat worden.

 

High Intensity Interval Training (HIIT)

HIIT is een veelgebruikte manier van trainen om af te vallen en conditie op te bouwen. Het bestaat uit periodes van hoge intensiteit, gevolgd door korte periodes van rust. Door de populariteit van dit soort trainingen staat het hoog in de trends lijst voor 2020.

 

Groepstrainingen

Fitnessen in groepen van meer dan 5 personen, is voor veel mensen een leuke, motiverende en daardoor effectieve manier van trainen. Populair geworden in de laatste jaren.

 

Trainen met gewichten

Het trainen met gewichten is altijd populair geweest. Hier bedoelen we het trainen met vrije gewichten, dus kettlebells, barbells, dumbells en ballen. Deze manier van trainen gebruiken we veel bij Personal Training. De personal trainer legt je uit hoe je de oefening moet doen voor het beste resultaat. Ontzettend veel mogelijkheden qua oefeningen en daardoor nog altijd heel populair.

 

Personal Training

Een van de top trends in de wereld van fitness blijft Personal Training. Onder begeleiding van een persoonlijke coach aan de slag met je eigen doelen en wensen; trainen waar Personal Fit Club in gespecialiseerd is.

 

Trainingen voor ouderen

Een opkomende trend sinds enkele jaren; fitness en personal training voor ouderen. Gezien de hoeveelheid ouderen groeit is het logisch dat er meer aanbod komt om deze groep te helpen met hun gezondheid.

 

Personal Fit Club - Personal Training - aandacht voor jou - Fitness Trends voor 2020Trainingen voor kinderen

Net als trainen voor ouderen, zijn ook speciale training sessies voor jongeren heel populair. Het idee is om ze op jonge leeftijd bekend te maken met sporten en daarmee gezonder te maken (in plaats van alleen maar gamen op de bank) en ook in het latere leven actiever te laten zijn. Daarnaast is het gewoon super leuk voor kinderen om vriendjes en vriendinnetjes te maken in de sportschool.

 

Buiten trainen

Mensen willen graag zo gevarieerd mogelijk trainen en dit blijkt een populaire trend van de afgelopen jaren. Als groep buiten lopen of fietsen, of tijdens personal training met je trainer op het strand of door het bos rennen en oefeningen doen. Niet alleen super leuk voor de afwisseling, maar ook gewoon gezond.