Fit blijven is duur. Dit is iets waar je helaas amper omheen kunt als je ervaring hebt met sporten.

Er is het basislidmaatschap van de sportschool, de extra spinning lessen in het weekend, de nieuwste uitrusting – het telt allemaal lekker op. Dus voor velen van ons kan de gedachte om ook nog eens te betalen voor een Personal Trainer een belachelijke of overdreven luxe lijken. En voor degenen onder ons die de weg naar een sportschool al weten – kan een Personal Trainer echt iets bieden wat jij zelf niet kan?

Op maat gemaakte fitness, afgestemd op jouw lichaam, heeft zeker veel voordelen. Onze lichamen zijn uniek en optimale fitness is nooit een one-size-fits-all-pakket. Misschien is een gepersonaliseerde aanpak de beste manier om het meeste uit jouw training te halen.

Echter kost een Personal Trainer best wat geld en dus rijst de vraag: is PT het geld waard? Wij zochten het voor je uit. Uiteraard zijn wij een klein beetje pro Personal Training, maar we doen altijd ons best om objectief te blijven zodat jij een goed beeld krijgt van hoe het zit.

 

 

Personal Fit Club - Personal Training - is PT het geld waardWaarom Personal Training

 

Als de sportschool nooit jouw ding is geweest, dan is betalen voor een Personal Trainer logisch. Als je doodsbang bent voor halters en er niet achter kunt komen hoe je de loopband aanzet, lijkt investeren in iemand om de basis te laten zien, een verstandig idee.

 

Aimee had altijd een ingewikkelde relatie met fitness. Omdat ze niet van nature sportief was, zat ze in een sleur, maar haar persoonlijke trainer veranderde alles. ‘Ik overdrijf niet als ik zeg dat mijn PT, Georgia, mijn leven heeft veranderd’.  ‘Zolang ik me kan herinneren, heb ik een turbulente relatie met mijn lichaam en het vermogen om te sporten. Ik ben nooit begaafd geweest op de sportafdeling en, om eerlijk te zijn, was ik doodsbang dat iedereen zou lachen om het dikke meisje dat probeert een burpee te maken. ‘Mijn PT heeft dat veranderd.

Twee jaar geleden besloot ik om naar een PT te gaan, nadat ik me steeds meer verveelde van beukende kilometers op de loopband – en de zelfhaat die ermee gepaard gingen. ‘Ik vertelde Georgia wat ik wilde bereiken – me goed in mijn vel voelen en sterk voelen – en ze leerde me hoe ik gewichten kon optillen. ‘Nu zie ik haar een keer per maand waar ze me een routine geeft die ik drie tot vier keer per week alleen kan doen. ‘In de sessies concentreren we ons erop mijn techniek goed te doen en nieuwe oefeningen uit te proberen – iets dat ik nooit alleen zou kunnen doen.

Ze heeft me zelfvertrouwen gegeven om een gewichtenkamer binnen te lopen en gelukkig te zijn in mijn eigen vel. ‘Het is een veel voorkomende misvatting dat Personal Trainers niets meer zijn dan sergeants boren, naar je blaffen om push-ups te blijven doen totdat je armen in gelei veranderen en je wilt overgeven. Maar als je een goede PT vindt, kunnen ze je zoveel meer bieden.

 

 

Beginners en gevorderden

 

Ongeacht het fitnessniveau, een Personal Trainer kan de zwakke punten van een persoon vinden en een effectief plan opstellen om deze te versterken.

Beginners hebben basiskennis nodig en worden gecoacht om het belang van techniek en de basisprincipes te begrijpen. Zo weet je zeker dat je de oefeningen goed en optimaal uitvoert.

Doorgewinterde gym bezoekers hebben de extra motivatie nodig vanwege de herhaling van dezelfde trainingsroutine, gebrek aan techniek om de effectiviteit van de oefening te verzekeren of de gemeenschappelijke valkuil van het bereiken van een plateau. Een Personal Trainer kan een fanatieke sporter helpen met het optimaliseren van de training voor het bereiken van specifieke doelen. Wil je bijvoorbeeld trainen voor fitness en gewichtsverlies, dan krijg je een specifiek programma wat je hierbij helpt.

 

Zo blijkt dat een Personal Trainer daadwerkelijk wel iedereen kan helpen met sporten. Zowel beginners als gevorderden kunnen baat hebben bij een Personal Trainer. Uiteraard hoef je niet elke dag met een PT te trainen, maar af en toe de hulp van een PT helpt om je in de goede richting te blijven sturen.

Is PT het geld waard? Dat kan iedereen alleen voor zichzelf bepalen, maar feit is dat ze je zeker kunnen helpen. Zoals we in Nederland vaak zeggen; het kost wat, maar dan heb je ook wat!

 

 

Zoek jij een goede Personal Trainer in Den Haag of omstreken? Wil jij ervaren en goede opgeleide trainers die jou helpen met jouw persoonlijke doelen? Beantwoord zelf de vraag: is PT het geld waard? Kom eens langs bij een van de 5 training studio’s van Personal Fit Club. Wij helpen je graag en staan voor jou klaar!

 

 

Bron: Metro.co.uk