Zit jij vast in je trainingsprogramma? Zie jij weinig resultaten van jouw sessies in de sportschool? Dan kan een personal trainer wellicht iets voor jou zijn. Een personal trainer kan jou de hulp geven die jij net nodig hebt om verder te komen. Er zijn diverse redenen om een personal trainer in te huren. Sommige mensen willen liever individueel trainen onder begeleiding om specifieke persoonlijke doelen te halen. Anderen weten simpelweg niet waar ze zelf moeten beginnen.

Waar jij ook bent in jouw trainingsreis, een personal trainer kan jou misschien precies helpen met jouw doelen, zoals afvallen, fitter worden of revalideren.

Hieronder noemen we een aantal redenen om een personal trainer in te huren. Als jij je hierin herkent, neem dan contact op met Personal Fit Club. Wij helpen je graag verder.

 

Personal Fit Club - Redenen om een personal trainer in te hurenJe ziet geen resultaat

Als je al een tijd aan het trainen bent en amper of geen resultaat ziet, dan kan het inschakelen van een personal trainer een goede keuze zijn. Een personal trainer zorgt ervoor dat jij snel optimaal resultaat behaalt. Een aantal dingen die een personal trainer kan doen:

  • Je huidige programma bekijken en eventueel aanpassen.
  • Je stimuleren om harder en effici├źnter te trainen.
  • Beoordelen of jouw persoonlijke doelen realistisch zijn.
  • Je gemotiveerd houden om goed te blijven trainen.
  • Je laten zien hoe je alle oefeningen goed uitvoert en je nieuwe oefeningen leren die je anders wellicht niet zou doen.

 

Je weet niet waar je moet beginnen

Wanneer je net start met trainen zul je merken dat er heel veel informatie beschikbaar is. Niet alleen zijn er ontzettend veel oefeningen die je kunt doen, ook zijn er evenveel mensen die allemaal precies weten hoe je iets moet doen. Het vervelende is echter dat dit allemaal niet overeenkomt en je zo al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Laat staan dat je met al die informatie zelf een goed trainingsschema moet maken.

Een personal trainer neemt al deze zorgen weg en helpt je met een compleet trainingsprogramma. Zo hoef jij zelf niets uit te zoeken en kun je direct op de best mogelijke manier starten.

 

De verveling slaat toe

Veel mensen die al langer trainen ervaren ergens een dip in de motivatie. Elke keer dezelfde oefeningen uitvoeren in de sportschool kan dat met je doen. Hier kan een personal trainer je mee helpen. Zij bieden je een nieuw en fris perspectief op trainingen. Ze kunnen je nieuwe oefeningen en variaties laten zien. Ook kunnen ze je doelen goed bijstellen zodat jij jezelf net wat harder moet inspannen. Hiermee wordt het interessanter en voorkom de trainer dat jij in de sleur raakt.

 

Je hebt een aandoening, letsel, of ziekte

Wanneer je een verwonding, aandoening of ziekte hebt, is een sportschool vaak niet een goed idee. Je arts of fysiotherapeut kan je oefeningen laten doen, maar wat doe je verder als je moet trainen, maar je wel de pijn wilt omzeilen? Een personal trainer kan je hier mee helpen. Trainers zijn speciaal opgeleid en hebben diverse specialiteiten om jou optimaal te helpen met jouw speciale behoeftes. Personal trainers kunnen je onder andere helpen met:

  • Trainen met artritis.
  • Trainen met chronische aandoeningen.
  • Helpen bij rug-, bekken- en nekpijn.
  • Trainen tijdens of na je zwangerschap.
  • Trainen met diabetes of hart- en vaatziekten.

Daarnaast hebben we bij Personal Fit Club ook diverse fysiotherapeuten in dienst, die jou extra ondersteuning kunnen bieden.

 

Je wilt trainen voor een evenement of bepaalde sport

Wanneer jij wilt gaan trainen voor een bepaald evenement of specifieke sport, dan kan een personal trainer een uitstekende keuze zijn om je op weg te helpen. Denk aan het lopen van een marathon, of training voor een wielrenner. Doordat een personal trainer speciaal is opgeleid, weet hij precies wat jij nodig hebt om de voorbereiding optimaal te laten verlopen. Zo kun je maximaal presteren wanneer het erop aan komt. Een personal trainer kan je bijvoorbeeld precies de juiste workouts geven voor jouw evenement of sport en je helpen bij het voorkomen van blessures.

 

Je wilt thuis trainen

Veel mensen trainen graag thuis. Dit is niet alleen leuk en biedt privacy, maar is ook heel makkelijk; het bespaart je een tripje naar de sportschool. Echter zijn voor de meeste mensen de beschikbare middelen thuis wel wat minder dan in de gym. Ook kan het zijn dat je niet precies weet wat je moet doen. Een personal trainer kan je in deze situatie goed verder helpen. Hij kan je precies vertellen wat je thuis kan doen om toch resultaat te behalen.

 

Denk jij dat personal training iets voor jou kan zijn? Kom eens langs in een van de vijf training studio’s van Personal Fit Club. Onze personal trainers vertellen je graag meer over wat we voor jou kunnen betekenen.

 

 

Bron: Verywellfit.com