We krijgen regelmatig de vraag: “Waarom heeft iemand een Personal Trainer nodig?” of “Wat zijn de voordelen van een Personal Trainer?”. Om een goed antwoord te geven op deze vragen, hebben we vorige week een artikel geschreven over de vele voordelen die een Personal Trainer kan bieden. Gezien het grote aantal voordelen, konden we toen niet alles beschrijven. Vandaar dat we deze week verder gaan met de voordelen van een Personal Trainer. 

 

Personal Fit Club - De voordelen van een personal trainer - deel 2Een Personal Trainer kan u met meer helpen dan alleen fitness

Bij het behalen van hun certificaat III in fitness moet elke student een module over voeding invullen en hoe dit de fitness kan beïnvloeden. Personal Trainers die hun certificaat IV in Fitness voltooien, moeten vervolgens aanvullend werk op het gebied van voeding voltooien, en een aantal Personal Trainers voegen ook aanvullend onderwijs toe aan hun programma door een voedingscursus.
Door een Personal Trainer te kiezen die een specifieke voedingsvoorlichting heeft ondergaan, weet u dat zij het juiste voedingsadvies zullen geven om uw doelen te bereiken.

 

Een Personal Trainer verbetert uw geestelijke gezondheid

Het is al lang bekend dat lichaamsbeweging kan helpen bij psychische problemen zoals depressie. Ook zijn bewegen of sporten een aanbevolen onderdeel van de behandeling door veel medische gezondheidswerkers. Het hebben van een Personal Trainer om te helpen met uw trainingsplan wanneer u last heeft van psychische problemen, kan helpen met motivatie en met het kiezen van de juiste oefeningen om de meeste endorfines vrij te maken. Daarnaast bieden ze ook gewoon een ​​andere schouder om op te leunen.

Dat brengt ons direct bij het volgende punt:

 

Personal Trainers zijn onofficiële therapeuten 

Laten we eerlijk zijn, meestal tijdens het trainen met je Personal Trainer vertelt u ze over uw week, hoe alles gaat op het werk en wat er op dat moment mis is met uw leven. Dit is normaal!

Een Personal Trainer is er om te helpen met uw fitnessdoelen. Daarnaast zijn ze er echter ook om uw algehele welzijn te verbeteren. Ze geven om hoe gestrest u bent, want dat zal invloed hebben op hoe gemotiveerd u bent in de training sessies. Ze geven erom als u ongelukkig bent in een relatie, ook omdat dit kan resulteren in ongezond eten.

Er zijn talloze manieren waarop het hebben van een Personal Trainer kan zijn als het hebben van een onofficiële therapeut.

 

Een Personal Trainer kan u helpen om goede gewoontes te ontwikkelen

Het kan weken duren om goede gewoonten te ontwikkelen. Het kan nog veel langer duren om slechte gewoonten te doorbreken – en proberen het alleen te doen is hard werken. Het hebben van een Personal Trainer is als het hebben van een engel op uw schouder die u aanmoedigt in de goede richting. Ze kunnen helpen ruzie te maken met de boze engel in uw hoofd en u op het goede spoor houden om uw persoonlijke fitnessdoelen sneller te bereiken.

 

Een persoonlijk trainingsplan

Iedereen is anders. Er zullen altijd een aantal oefeningen zijn die u leuker vindt dan andere, die verder gaan dan eenvoudige mogelijkheden. Het feit dat u crunches fysiek kunt doen, betekent bijvoorbeeld niet dat u dat altijd wilt. Wellicht vindt u het gewoon leuker om in plaats daarvan squats en sit-ups te doen.

Een Personal Trainer zal uw persoonlijk trainingsplan kunnen afstemmen op uw behoeften en wat u leuk vindt, en u ook aanmoedigen om de oefeningen te doen die het beste zijn om uw doelen te bereiken.

Naast dit, zullen er altijd een aantal dagen zijn waarop het laatste waar je zin in hebt een zware training is. Werken met een Personal Trainer betekent dat ze de oefeningen voor die dag kunnen aanpassen om aan uw stemming te voldoen, terwijl het ook nog nuttig voor u is.

 

Passend in uw agenda

Ongeacht of de enige tijd die u heeft om te trainen op een belachelijk vroeg uur voor het werk is, of tijdens de lunchpauze of halverwege de middag voordat de kinderen thuiskomen van school – een Personal Trainer is een van de meest veelzijdige beroepen in termen van van uren. Ze begrijpen dat verschillende mensen op verschillende momenten van de dag beschikbaar zijn. Om deze reden zullen ze de afspraakuren aanpassen aan uw wensen.

Zoals u kunt zien, zijn de training studio’s van Personal Fit Club op ruime tijden geopend. Past dit echt niet in uw dagelijkse schema, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Een prettige, rustige locatie

Niet iedereen geniet van de sfeer van een drukke sportschool of van wachten tot de machine die u wilt gebruiken eindelijk beschikbaar komt en dan nog weer helemaal ingesteld moet worden op uw lichaam. Het voordeel van een Personal Trainer is dat u niet beperkt bent tot het trainen waar apparatuur beschikbaar is – niet alleen heeft uw PT apparatuur die ze kunnen meenemen, maar u kunt ook de locatie kiezen waar u traint.

Of het nu thuis is of in uw buurtpark, met een Personal Trainer heeft u de flexibiliteit om te trainen waar u het beste uitkomt. De training studio’s van Personal Fit Club zijn voorzien van alle moderne middelen om u optimaal te kunnen helpen. U vindt bij ons rust en privacy. Daarnaast bieden wij u ook een privé douche; wel zo lekker na het trainen.

 

Een Personal Trainer daagt u uit

Bent u verveeld door een fitness schema? Heeft u gebrek aan motivatie? Ben u verder gegaan dan de oefeningen die u kent en heeft u een grotere conditie bereikt? Een Personal Trainer kan u vervolgens naar het volgende niveau tillen en uw vaardigheden continu uitdagen.

Denkt u dat u niet kunt opdrukken?

Bent u niet meet zo zeker van uw lichaam en vreest u dat u niet meer in uw favoriete jurk past?

Twijfelt u of u volgend jaar mee kan doen aan die halve marathon?

Geen probleem! Wij helpen u met al uw persoonlijke doelen!

 

Een Personal Trainer is uw levenscoach, voedingsgids en motivator in één. Zonder hen zijn uw fitnessdoelen veel moeilijker te behalen.

Dus waar wacht u nog op? Neem vandaag nog contact op met Personal Fit Club en geniet van een professionele personal trainer om uw fitnessdoelen te bereiken.

 

 

Bron: Australian Institute of Fitness