Wil je afvallen of vetmassa verliezen, maar lukt het je niet het gewenste resultaat te bereiken?
Misschien eet je minder gezonde voeding dan je denkt! Want weet jij precies wat er allemaal verstopt zit in de voedingsproducten van de supermarkt en dus in jouw eten?
Personal trainer Marcel van Personal Fit Club Den Haag geeft advies.

 

Waar moet je op letten?

Gezond eten is hip! Dat weten ook steeds meer voedingsfabrikanten en zij spelen hier met hun marketingtrucs handig op in. Als een product gezonder oogt, zal het meer verkopen. Maar lees jij als consument ook de etiketten en weet je dus wat er in je eten zit? De kans is groot dat je dit niet doet of de etiketten niet helemaal begrijpt. Met alle goede en gezonde intenties eet je dan toch niet zo gezond als dat de verpakking van een product je doet vermoeden.

 

Wat zijn misleidende teksten?

Op verpakkingen zie je regelmatig ‘vetarm’ of ‘koolhydraatvrij’. De vraag die jezelf dan zal moeten stellen is: wat is het vervangende product? Bij ‘vetarm’ kan er bijvoorbeeld extra suiker zijn toegevoegd. Bij ‘koolhydraatarm’ kan er zomaar extra vet in zitten.

Wist jij bijvoorbeeld dat een light-product ‘light’ mag heten als er 30% minder kcal of 30% minder suiker of 30% minder vet in zit? Een light-product kan dus misschien minder vet bevatten, maar bevat soms wel meer calorieën. Dat betekent dat een light variant niet altijd de gezondste keuze is.

 

Wat is dan wel gezond?

Probeer zo puur mogelijk te eten en te drinken. Hoe dichter het product bij de natuurlijke voedingsbron staat, hoe minder deze is bewerkt en hoe minder ‘rotzooi’ zit er in. Combineer dus zo veel mogelijk verse producten voor de beste voedingswaarde. Daarnaast is het raadzaam om altijd de etiketten te lezen zodat je weet wat je eet.