De foam roller is een super handig en fijn hulpmiddel voor iedereen die last heeft van vastzittende spieren of stress in het lichaam. Door de roller te gebruiken met diverse zelf-massage oefeningen, kun je hele positieve effecten bereiken. Vandaag gaan we in op 5 voordelen van het gebruik van de foam roller.

 

Wat is een foam roller

Een foam roller is niets meer dan, zoals de naam eigenlijk al zegt, een rol van stevig foam. Deze lichtgewichte cilinder van foam komt in allerlei uitvoeringen, met diverse structuren aan het oppervlak. Dit maakt het een effectief hulpmiddel voor het doen van allerlei oefeningen, maar ook voor een warming up en cooling down.

Bij Personal Fit Club zijn we fan van de foam roller en zien we bij veel klanten de gunstige effecten al snel. Hieronder noemen we 5 goede redenen, waarom eigenlijk iedereen foam roller in huis zou moeten hebben.

Wel is het belangrijk om een foam roller goed te gebruiken. Dit is iets wat je wel moet leren. Uiteraard kunnen onze personal trainers je hier mee helpen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

1 – Spierpijn verlichten

Foam rollen kan heel goed zijn tegen spierpijn en helpen met het verlichten van ontstekingen. Dit maakt het gebruik van een foam roller erg geschikt na een training. Zo krijg je veel minder spierpijn. Onderzoek toont aan dat dit echt werkt en heel goed is om zelfs spierpijn te voorkomen.

 

2 – Cellulitis verminderen

Dit is vooral voor vrouwen een erg prettig voordeel van een foam roller. Het kan cellulitis verminderen. Er is helaas momenteel nog geen wetenschappelijk bewijs dat de effecten blijvend zijn, maar wel zeker is dat de effecten van cellulitis tijdelijk veel minder zichtbaar zijn. Het is dus een kwestie van blijven foam rollen ;-).

 

3 – Maakt je leniger

Door bepaalde oefeningen te doen met een foam roller, vergroot je je ‘range of motion’ en wordt je leniger en flexibeler. Ook kan het je algemene prestaties verbeteren.

 

4 – Verlicht rugklachten

Foam rollers zijn bij uitstek geschikt om je te helpen met het verlichten van rugpijn en andere rugklachten. Je kunt rollen om je spieren soepeler te maken in zowel je bovenrug, onderrug als tussen je schouderbladen en nek. Het is wel belangrijk om de roller goed te gebruiken om zo meer klachten te voorkomen.

 

5 – Helpt je met ontspannen

Veel mensen vinden foam rollen heel ontspannend. Het haalt spierspanning weg en je wordt er kalmer van. Onderzoek toont niet aan dat het gebruik van een foam roller meer stress uit je lichaam haalt dan slapen, maar dat is dan ook een van de belangrijkste bezigheden in je dag.

 

Wat vinden jullie van deze voordelen van een foam roller? Gebruiken jullie er al een thuis?

Wil je meer weten over foam rolling en het ervaren onder toeziend oog van een personal trainer? Meld je dan aan voor een gratis proefles, of kom langs in een van onze training studio’s.