Het jaar is net begonnen en als het goed is, gaan de sportscholen binnenkort weer open. Dat betekent dat het goed is om eens te kijken naar hoe jij aan je fitness; je fitheid en gezondheid gaat werken in 2022. Om je op weg te helpen, geven wij je de beste 5 fitness voornemens voor 2022.

Zo rond de jaarwisseling en aan het begin van het nieuwe jaar hebben veel mensen allerlei voornemens om het nieuwe jaar een extra goed en gezond jaar te maken. Echter veel voornemens om dingen in je leven te veranderen lukken niet. Dat is niet door een gebrek aan goede ideeën, maar veelal zijn de doelen simpelweg niet realistisch. Je leven in het nieuwe jaar drastisch wijzigen om gezonder en sportiever te worden is vaak niet de beste manier om resultaten te boeken. Realistische en iets kleinere stappen zijn veelal meer succesvol en geven je dus ook een beter gevoel.

Om deze reden hebben we een aantal goede ideeën voor je op een rijtje gezet, waarmee jij fitter kunt worden en aan je gezondheid kunt werken. Het mooie is dat deze fitness voornemens realistisch zijn en voor iedereen dus haalbaar.

Personal Fit Club - De beste 5 fitness voornemens voor 2022

 

Monitor je vooruitgang met tech

Hoe je ook aan het trainen bent, je vooruitgang bijhouden met draagbare technologie is boeiend en kan je enorm helpen. Met tech zoals de bekende Fitbit, maar ook de Apple Watch en andere handige tools, kun je precies bijhouden hoeveel calorieën je verbrandt en wat je hartslag is. Daarnaast kun je ook meten hoeveel inspanning een training kost en daarmee dus je persoonlijke trainingsdoelen monitoren. Handig om te weten of je in lijn ligt om je doelen te behalen.

 

Probeer eens een ander soort training

‘Verandering van spijs doet eten’ luidt het bekende spreekwoord en dat is ook voor sporten het geval. Af en toe eens een ander soort training proberen helpt je lichaam om gewenning te voorkomen en geeft je een motivatie boost.

Met de personal trainers van Personal Fit Club snappen we dit en daarom is elke training bij ons anders. Dit houdt het uitdagend en spannend voor jou én zo boek je het beste resultaat.

 

Houd bij wat je eet

Zoals we al vaker hebben gezegd: veel fitness doelen beginnen in de keuken. Het is dus belangrijk om gezond te eten. We merken dat veel mensen hiervoor wel een soort stok achter de deur nodig hebben, omdat het verleidelijk is om de eerste de beste lekkernij te pakken die binnen handbereik komt.

Door goed bij te houden wat je eet en dit te noteren in een kladblok of een app, maak je jezelf meer bewust van je eetpatroon en je keuzes. Wanneer je een app gebruikt, kun je ook makkelijk zien hoeveel calorieën je eet en waar het dus eventueel misgaat. Handig om dus het beste resultaat te behalen.

 

Haal wat trainingsmateriaal in huis

Ondanks dat we je natuurlijk het liefst helpen bij onze trainingsstudio’s, is het aanschaffen van wat trainingsmateriaal voor thuis een goed idee. Niet alleen ben je dan voorbereid op eventuele lockdowns, maar ook kun je thuis net wat extra oefeningen doen als je even wat tijd hebt. Super leuk en handig.

Je hoeft uiteraard niet direct een hele home gym te kopen. Denk aan wat kleine en betaalbare hulpmiddelen, zoals dumbbells, een springtouw, een bench en eventueel een hometrainer.

 

Bereid je voor op het zweten

Na de kerstvakantie, waarin je veel lekkers hebt gegeten en weinig hebt gesport, zijn de eerste trainingen van 2022 natuurlijk zwaar en zweet je emmers vol. Lekker om na de training die natte kleding mee naar huis te nemen, waardoor je tas ook kan gaan stinken. Bereid je dus voor op het feit dat je gaat zweten en kijk eens naar een mooie sporttas om je natte zweetkleding te vervoeren. Zo houd je je normale tas mooi schoon.

 

We hopen dat deze 5 fitness voornemens voor 2022 jou op weg helpen met het behalen van jouw persoonlijke doelen in dit nieuwe jaar.

Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze personal trainers staan voor je klaar.

 

Wat is jouw goede voornemen voor 2022?