Aan het eind van het jaar is het altijd leuk om vooruit te kijken. Wat worden de fitness trends voor 2022? Zeker in de sport en fitness sector gebeurt er veel momenteel en zien we ook veel leuke en aparte trends ontstaan. Vandaag kijken we naar deze fitness trends voor 2022.

We kijken naar de trends aan de hand van een onderzoek wat PureGym heeft gedaan op basis van de Google zoekopdrachten ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dus waarnaar is er in het afgelopen jaar meer gezocht ten opzichte van vorig jaar? En kunnen we hieraan trends zien voor komend jaar?

Personal Fit Club - De fitness trends voor 2022

De grootste stijgers voor 2022: de hoelahoep met gewicht

Misschien niet hetgeen iedereen direct aan moet denken, maar de hoelahoep met gewicht erin is de grootste stijger, met 234% meer zoekopdrachten.

Als je nagaat hoe dit kan komen is het eigenlijk heel logisch. Op TikTok is de hoelahoep heel populair en workouts met de verzwaarde versie halen honderden miljoenen views binnen. Aangezien TikTok super populair is, is het succes van de hoelahoep dus ook goed te verklaren. Er is een brede range aan leuke workouts te verzinnen, dus met recht een fitness trend voor 2022.

Een andere internet hit op het gebied van fitness is Zuu. Met ruim 124% meer zoekresultaten, is het momenteel heel populair. Zuu is een HIIT (High Intensity Inverval Training) ontwikkeld in Australië, waarbij je door middel van op dieren gebaseerde bewegingen een uitdagende full-body workout doet.

De derde plaats voor fitness trends voor 2022 is voor Stroller fitness. Dit is een vorm van workout voor moeders met een kinderwagen. Het idee is om allerlei oefeningen te doen terwijl je met de kinderwagen loopt. Zo kun je een full-body workout doen terwijl je met je kleine op pad bent. Op het eerste gezicht is het misschien een beetje apart om te zien, maar toch is het wereldwijd enorm populair.

 

Leestip: helpt sporten je tegen ernstige gevolgen van Covid-19?

 

De top 10 trends voor 2022 in een overzicht

Trend met percentage aan toename van zoekopdrachten in het afgelopen jaar.

 1. Weighted Hula Hoops, 234.25%
 2. ZUU, 123.96%
 3. Stroller Fitness, 90.90%
 4. Reverse Running, 50.00%
 5. Trapeze Classes, 38.88%
 6. Aqua Spin, 24.13%
 7. Beer Yoga, 22.72%
 8. CrossFit, 22.40%
 9. F45, 22.38%
 10. CaniCross, 22.35%

 

De grootste dalers voor 2022

Waar stijgers zijn, zijn ook dalers. Er zijn dus ook een aantal zakkers als het gaat om de zoekopdrachten in Google. Hier is een overzichtje van de grootste zakkers.

 1. Online Workouts, -64.19%
 2. Virtual Fitness Classes, -62.10%
 3. Virtual Fitness Challenges, -55.68%
 4. Everesting, -55.37%
 5. Bollywood Workouts, -45.45%

 

Een kanttekening bij deze resultaten

Een belangrijke kanttekening bij bovengenoemde resultaten is dat het hier om wereldwijde trends in de zoekresultaten gaat. Dit kan uiteraard per regio enorm verschillen. Ook zijn hele populaire trends je wellicht totaal onbekend, omdat ze voor een geheel andere leeftijdscategorie van toepassing zijn. Als populaire fitness trends hier uit Nederland niet in deze top 10 voorkomen, wil dat niet zeggen dat de populariteit onterecht is.

Wat je ook kiest, sporten is sowieso gezond en goed voor je, zeker in de huidige tijd. Dus kom van de bank en ga lekker aan de slag!