De zomer is officieel voorbij, maar dat wil niet zeggen dat je nu kunt stoppen met trainen en de komende 6 maanden op de bank kan hangen. Met de wintermaanden op komst en de kerst die eraan komt, is het nog steeds goed om aan de kilo’s te denken. Wil jij afvallen, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Een personal trainer helpt je met afvallen en is dan wellicht een goed idee voor het realiseren van jouw persoonlijke wensen.

Veel mensen denken dat afvallen heel gemakkelijk is. Je gaat gewoon wat minder eten en wat meer bewegen en voilà, de kilo’s vliegen eraf. Dan hoor je weer verhalen van familie of kennissen die alles kunnen eten en geen kilo aankomen en denk je helemaal dat het een eitje is. Helaas blijkt de werkelijkheid vaak net even anders en zien we dat de meeste mensen afvallen toch lastig vinden. Wanneer jij het lastig vindt om kilo’s kwijt te raken; wees gerust, je bent niet de enige.

Personal Fit Club - Een personal trainer helpt je met afvallen

Welke factoren beïnvloeden gewichtsverlies?

Er zijn allerlei factoren die gewichtsverlies beïnvloeden. De belangrijkste zijn:

Leeftijd: waar je waarschijnlijk nooit problemen hebt gehad met je gewicht toen je jong(er) was, kan het op latere leeftijd ineens echt een ding worden. De overtollige kilo’s raak je ineens veel langzamer kwijt als je ouder wordt.

Je eetgewoonten: het is duidelijk dat je lichaamsgewicht direct verband houdt met je eetgewoonten. Als je veel gezonde en onverwerkte voeding tot je neemt, zal je minder snel last krijgen van overgewicht dan wanneer je vaak pizza, friet en ander voorbewerkt voedsel eet. Hetzelfde geldt voor gesuikerde dranken of gezonde dranken zoals thee en water.

Je dagelijkse activiteiten: iemand die veel sport en beweegt zal minder snel last hebben van overgewicht dan iemand die de hele dag zit en amper beweegt.

Je slaappatroon: slapen is super belangrijk voor je. Goede slaap zorgt voor een goed en gezond lichaam. Slecht slapen zorgt voor het omgekeerde en dit beïnvloed ook gewichtsverlies.

Je genen: ook gewichtsverlies kan erfelijk zijn. Sommige mensen vergaat het dus genetisch gezien makkelijker om af te vallen dan anderen.

 

Een personal trainer helpt je met afvallen

Een personal trainer is een goede hulp wanneer jij graag wilt afvallen. Doordat een personal trainer is opgeleid om alles te weten van het menselijk lichaam, voeding, sport en beweging, kan er een maatwerk plan voor jou gemaakt worden. Het grote voordeel van werken met een personal trainer is het feit dat hij of zij voor langere tijd met jou samenwerkt en je daardoor precies leert kennen. Aan de hand van een meting weet de trainer exact wat jouw lichaam nodig heeft. Gecombineerd met jouw persoonlijke wensen wordt er dan een plan opgesteld waarmee jij maximaal resultaat boekt.

Aan de hand van een trainingsschema én voedingsadvies, ga je aan de slag om af te vallen. Doordat alles is afgesteld op jouw lichaam, ervaar je de best mogelijke resultaten. Hierdoor blijf je gemotiveerd!

Een extra stok achter de deur is je terugkerende afspraak met jouw trainer. Dit zorgt ervoor dat je daadwerkelijk aan de slag wilt gaan, ook buiten de trainingsstudio. Heb je zelf even niet zoveel zin? Geen probleem; jouw trainer zorgt ervoor dat je toch weer gemotiveerd raakt om toch het beste in jezelf naar boven te brengen.

Tot slot is werken met een personal trainer leuk omdat je trainingen nooit saai zijn. In de eerste plaats doordat jouw trainer zorgt voor leuke en uitdagende trainingsschema’s, maar ook omdat jullie samenwerken voor jouw resultaat!

 

We hopen dat je met deze informatie wat houvast hebt, wanneer je zelf graag wilt afvallen. Afvallen hoef je niet alleen te doen! Je kunt hulp vragen aan een personal trainer, die jou graag helpt met het verwezenlijken van jouw persoonlijke doelen.