We hebben het wel vaker genoemd, maar het is belangrijk om je te realiseren: een gezond leven en resultaat in de sportschool beginnen in de keuken. Het internet staat vol met informatie over gezonde gerechten en supplementen, maar dit is veelal algemene kennis en niet toegespitst op jouw leven en jouw lichaam. De personal trainers van Personal Fit club bieden je voedingsadvies op maat, waardoor je echt snel resultaat boekt.

 

Het menselijk lichaam is eigenlijk net als een auto. De motor van een auto loopt goed wanneer je er goede benzine in stopt en de juiste olie wordt gebruikt. Doe je dit niet, dan loopt alles vast. Zo ook jouw eigen lichaam. Eet je elke dag patat, dan kun je moeilijk verwachten dat je je lichaam in goede conditie krijgt. Bied je je lichaam wel de juiste bouwstenen, dan zal je merken dat je algemene gezondheid en fitheid snel verbeteren. Ook boek je veel sneller en beter resultaat als je je lichaam voorziet van de juiste voeding.

Personal Fit Club - Goede voeding, goed resultaat – voedingsadvies van personal trainers

 

Waarom voeding belangrijk is voor je gezondheid

Voeding is de benzine voor jouw lichaam. Zonder voeding gaat je lichaam in protest en zal je niet goed kunnen functioneren.

Goede voeding zorgt ervoor dat je:

 • Voldoende energie hebt om je dagelijkse activiteiten te kunnen doen.
 • Je lichaam kan herstellen van zware inspanningen, zoals trainingen.
 • Je spieren kunnen groeien, bijvoorbeeld na krachttraining.
 • Je hersenen optimaal kunnen functioneren en je ook voldoende geestelijke energie hebt.
 • Je kunt herstellen van schade aan je lichaam, zoals wonden en andere blessures.

Zoals je ziet zijn dit allemaal cruciale zaken om elke dag weer goed in je vel te zitten en voor de volle 100% je leven te kunnen leiden. Dit maakt het belangrijk om te letten wat je tot je neemt.

Een plat, maar bekend gezegde (uit het Engels) is: Shit in, Shit out. Dit betekent zoveel dat wanneer je slechte dingen in je lichaam stopt, je ook niet veel goeds kunt verwachten. Wanneer je veel slechte voedingsstoffen tot je neemt, zullen bovengenoemde punten allemaal minder goed werken, of zelfs komen te vervallen.

 

Welke voedingsstoffen heeft je lichaam nodig?

Je lichaam heeft diverse voedingsstoffen nodig om goed te kunnen functioneren. Afhankelijk van je niveau van activiteit en levensstijl, verschilt dit per persoon. De macronutriënten, of macrovoedingsstoffen die iedereen in ieder geval nodig heeft zijn:

 • Eiwitten
 • Vetten
 • Koolhydraten

Al deze voedingsstoffen worden gemeten in grammen en zijn de brandstoffen en bouwstoffen voor je lichaam. Ze zorgen ervoor dat je spieren, organen en zenuwstelsel goed onderhouden worden, je spieren opbouwen na een training en je de juiste hormonen en enzymen aanmaakt in je lichaam.

Naast deze macrovoedingsstoffen, heb je ook nog microvoedingsstoffen nodig. Dit zijn onder andere:

 • Vitamines
 • Mineralen
 • Spoorelementen

Deze micronutriënten leveren niet direct energie aan je lichaam, maar zorgen er wel voor dat je energie kunt maken uit de macronutriënten. Ze worden gemeten in milli- en microgrammen en zijn dus heel belangrijk om allerlei processen in je lichaam goed te laten verlopen.

 

Voldoende drinken

Naast voeding is het nemen van voldoende water ook zeer belangrijk.

Lees onze blog over het belang van water om een goed inzicht te krijgen in waarom je lichaam water nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren.

Wil je weten hoeveel water je elke dag moet drinken om in optimale gezondheid te blijven? Lees dan deze blog.

 

Voedingsadvies van onze personal trainers

Bij Personal Fit Club werk je altijd met gecertificeerde trainers die jarenlange ervaring hebben in alle aspecten van gezondheid. Ze hebben allemaal opleidingen gedaan die zorgen voor uitgebreide kennis over het lichaam en voeding.

Met deze kennis kunnen ze jou maatwerk advies geven over voeding. Dit is handig, omdat je advies krijgt wat realistisch is en vooral uitvoerbaar. Het is namelijk afgestemd op jou als persoon, op hoe je dagelijks leven eruit ziet en op het ondersteunen van de personal training sessies die je bij ons doet. Zo krijg je geen voedingsadvies waarbij je uren in de keuken moet staan als je elke dag een drukke baan hebt en veel uren van huis bent. Het advies past altijd precies bij jou en daarom werkt het ook.

Ervaar het zelf en neem contact met ons op om een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek te boeken, een proefles te volgen of een combinatie van beide te doen. Wij helpen je graag verder met een gezonder leven!