Nu de zon toch echt begint door te breken kunnen we eindelijk weer aan het voorjaar denken. En wat hoort er meer bij voorjaar dan Pasen. Over een paar weken is het zover en dus kun je je de komende weken tegoed doen aan allerlei traktaties voor Pasen. In deze blog lees je hoeveel calorieën er ongeveer zitten in de meest gegeten lekkernijen. Zo weet jij, als sport liefhebber, ook direct wat je ongeveer moet doen om die paaseieren er weer af te trainen 😉

In elke supermarkt tref je alweer schappen vol met paaseitjes en andere chocolade snoepgoed voor de paasdagen aan. Voor sommigen is dit de tijd om zich tegoed te doen aan veel lekkernijen, terwijl anderen het uit o.a. gezondheidsoverwegingen helemaal links laten liggen. Bij Personal Fit Club zijn we van mening dat je heel goed wat lekkers kan eten, zolang je het maar met mate doet. Een paasei bij de koffie is helemaal goed, een zak paaseitjes iets minder.

 

Leestip: De top 5 cardio machines voor effectieve vetverbranding

 

De calorieën in je favoriete traktaties voor Pasen

Hier zijn enkele voorbeelden van populaire lekkernijen die vaak tijdens Pasen worden gegeten, samen met een schatting van het caloriegehalte per portie. Houd er rekening mee dat deze cijfers slechts richtlijnen zijn, omdat de daadwerkelijke calorieën kunnen variëren afhankelijk van het merk en specifieke recepten.

 1. Chocolade paaseieren
  • Een middelgroot massief chocolade paasei (ca. 50 gram) bevat ongeveer 260 calorieën.
 2. Paashaas van melkchocolade
  • Een standaard melkchocolade paashaas (100 gram) kan variëren van 500 tot 600 calorieën, afhankelijk van de grootte en ingrediënten.
 3. Hot cross bun (zoete broodjes)
  • Een gemiddelde hot cross bun bevat ongeveer 150-200 calorieën, maar dit kan variëren op basis van grootte en toegevoegde ingrediënten zoals rozijnen of noten.
 4. Paasnestjes
  • Een klein nestje gemaakt van chocolade en ontbijtgranen bevat ongeveer 100-150 calorieën, afhankelijk van de grootte en gebruikte ingrediënten.
 5. Paaseitjes (gevuld)
  • Een gemiddeld gevuld paaseitje (10 gram) kan ongeveer 50 calorieën bevatten. Het caloriegehalte varieert op basis van de vulling, zoals karamel, praline of nougat.
 6. Suikereieren
  • Suikereieren kunnen variëren in grootte en suikergehalte. Een gemiddeld suikerei (30 gram) bevat ongeveer 100 calorieën.

 

Onthoud dat deze cijfers slechts schattingen zijn. De werkelijke calorie-inname hangt af van de specifieke ingrediënten en portiegroottes.

Een paar handige tips van onze personal trainers

 • Matig dus je porties, zoals we hierboven ook aangaven.
 • Neem pure chocolade in plaats van witte- of melkchocolade. Hoe puurder hoe beter, al vinden veel mensen dat niet zo lekker. Het biedt allerlei gezondheidsvoordelen.
 • Vullingen in de diverse traktaties bevatten veelal heel veel extra calorieën, dus probeer die een beetje te matigen.
 • Kom langs in een van onze trainingsstudio’s om samen met onze personal trainers de beste trainingen voor het verbranden van calorieën te doen.

Met deze tips ben jij optimaal voorbereid en kun je maximaal genieten van al het lekkers wat Pasen jou dit jaar te bieden heeft. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op.