Een van de meest gestelde vragen op het gebied van afslanken en afvallen, is hoe je moet afvallen bij je buik. Hoe kom je af van dat hardnekkige buikvet en laat je iedereen je mooie strakke buik zien? Vandaag gaan wij in op de beste manieren om van je buikvet af te komen.

 

Personal Fit Club - Afvallen bij je buik, de beste manieren om van je buikvet af te komenBuikvet is meer dan iets wat ervoor zorgt dat je kleren om je middel strak zitten. Dat je broek niet sluit is natuurlijk vervelend, maar buikvet is daarnaast ook gewoon niet echt gezond. Onderzoek heeft aangetoond dat het een risicofactor is voor type 2 diabetes en hartziektes. Afvallen bij je buik en dat vervelende buikvet wegwerken is dus niet alleen een mooi gezicht, maar het is ook heel gezond!

Uiteraard werkt afvallen voor iedereen net even anders, omdat geen lichaam hetzelfde is. Afvallen houdt ook direct verband met je dagelijkse eet en leefpatroon, dus wil je optimaal afvallen, neem dan contact op met je personal trainer. Om je alvast op weg te helpen tijdens de zomer, hebben we hieronder een aantal super goede manieren voor afvallen rond je buik.

 

1. Vermijd suiker en suikerhoudende producten

Het klinkt vast bekend, maar toch is dit een belangrijk punt om nogmaals te benoemen. Voedingsmiddelen met toegevoegde suikers zijn slecht voor je gezondheid. Veel van dit soort voedsel eten of drinken kan gewichtstoename veroorzaken. Talrijke studies hebben aangetoond dat een teveel aan suiker, voornamelijk door de grote hoeveelheden fructose, kan leiden tot vetophoping rond je buik en lever. Vloeibare suiker is in dit opzicht nog even wat erger. De hersenen lijken vloeibare calorieën niet op dezelfde manier te registreren als vaste calorieën, dus als je met suiker gezoete dranken drinkt, krijg je uiteindelijk meer totale calorieën binnen. Dus tip 1: laat die lekkere frisdranken staan en stap over op water. Matig de suiker in de koffie en kijk goed naar andere zoete snacks, zoals snoepgoed of je dat wel echt nodig hebt.

Hetzelfde geldt natuurlijk voor koolhydraten. Minder koolhydraten eten helpt direct met afvallen en vetverlies. Wanneer je minder koolhydraten eet, neemt de eetlust ook af, wat weer extra helpt met afvallen.

 

2. Eet meer eiwitten

Als gewichtsverlies je doel is, is het toevoegen van eiwitten misschien wel de meest effectieve verandering die je in je dieet kan aanbrengen.

Onderzoek toont aan dat eiwit het hongergevoel met 60% kan verminderen, het metabolisme met 80-100 calorieën per dag kan verbeteren daarnaast ook kan helpen om tot wel 441 calorieën per dag minder te eten. Dat zijn dus een hoop voordelen met 1 nutriënt. Het is ondertussen door vele onderzoeken aangetoond dat een hogere eiwit inname leidt tot een lagere aanwas van buikvet.

 

3. Laat de alcohol staan

Vrijwel iedereen houdt van een drankje op zijn tijd. Echter is alcohol een van de dingen die ervoor zorgt dat je snel buikvet aanmaakt. Niet voor niets bestaat de term “bierbuik”.

Er is divers onderzoek wat aantoont dat overmatig alcohol gebruik zorgt voor een verhoogde kans op centrale obesitas; de uiting van vet rond het middel. Oftewel, teveel alcohol is direct verbonden aan meer buikvet.

Mag je dan helemaal geen alcohol meer nemen? Jawel; alcohol in kleine hoeveelheden is helemaal niet slecht voor je en wordt zelfs gekoppeld aan gezondheidsvoordelen. Echter neem je meer dan 1 alcoholische drank op een dag, dan is de kans groot dat je meer buikvet ontwikkelt.

 

Personal Fit Club - Afvallen bij je buik, de beste manieren om van je buikvet af te komen - zomerbuik4. Train regelmatig

Een van de meest algemeen bekende dingen om af te vallen, is simpelweg meer trainen en bewegen. Iedereen weet het, maar niet iedereen doet het. Wil jij zo snel mogelijk dat buikvet wegwerken? Pak je sporttas en kom naar een van onze studio’s. Of ga thuis lekker aan de slag.

Trainen is in het algemeen heel gezond en zorgt voor een verbetering van je immuunsysteem en verhoging van je metabolisme en spiergroei.

Om van je buikvet af te komen is het niet nodig om elke dag 1000 crunches te doen. Dit zorgt er weliswaar voor dat je buikspieren veel beter worden, maar dan zijn ze alsnog niet zichtbaar door je buikvet.

Gewichtstraining en cardio zorgen ervoor dat je algemene hoeveelheid vet in je lichaam afneemt. Aërobe training, zoals hardlopen en zwemmen, maar ook gewoon lopen, geven ook een aanzienlijke vermindering van vet in het lichaam en rond de buik.

Het is wel belangrijk om te blijven trainen en niet een maandje voor de zomer voor die sixpack. Stop je met trainen en val je terug in je oude inactieve patroon, dan zal je merken dat ook je lichaamsvet terugkeert.

 

5. Vasten

Vasten is tegenwoordig hot. Met name intermittent vasten. Intermittent vasten is geen dieet omdat het niet aangeeft wat je mag eten, maar het geeft aan wanneer je mag eten. In de basis stop je gedurende een bepaalde periode per dag met eten – de vast periode – en eet je in de overige uren. Een veelgebruikt schema is de 16/8 methode. Hierbij eet je gedurende 8 uur van de dag (2-3 maaltijden) en vast je gedurende de overige 16 uur. Je mag dan wel water, koffie en thee drinken.

Vasten kan enorme resultaten geven en helpt je lichaam met het verminderen van vet. Hierdoor is het heel populair bij bodybuilders en andere atleten.

We raden je aan om niet zomaar te starten met vasten, maar om goed onderzoek te doen en dit met je personal trainer te overleggen. Als het iets voor jou is, kan het zeker goede resultaten geven bij afvallen bij je buik.