Bij Personal Fit Club houden we niet alleen van sporten en bewegen, maar ook van gezond en vooral lekker eten.
Om deze reden bieden we heel regelmatig allerlei lekkere en super gezonde recepten. Simpel om zelf te maken en 100% goed voor bij jouw training.
Vandaag maken we: Broccoli-pastinaak stamppotje met kippendijfilet & geroosterde cashewnoten. Een heerlijke stamppot voor de koudere en donkere dagen. Eenvoudig te maken en verrassend lekker!
Ingrediënten voor Broccoli-pastinaak stamppotje
Dit zijn de ingrediënten voor 2 personen:
- 200 g pastinaak
- 400 g broccoli
- 250 g kippendijfilet
- 1 el roomboter
- 1 el olijfolie
- 1 el sojasaus
- 1 ui kurkuma
- kerriepoeder
- 2 teentjes knoflook
- handje ongezouten cashewnoten
- peper en zout
Zo maak je het
Snijd voor de puree de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Schil de pastinaak en snijd in blokjes.
Doe de broccoli en de pastinaak in een pan met water en brengen aan de kook. Kook de groenten in 8 minuten klaar. Snijd ondertussen de ui in dunne, halve ringen en snijd de knoflook in plakjes
Snij de kipfilet in reepjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilet in 6 tot 8 minuten goudbruin. Bak de knoflook en de uien mee tot deze zacht zijn.
Rooster de cashewnoten in een droge pan totdat deze bruin kleuren. Giet de gekookte groenten af en voeg de roomboter en peper en zout naar smaak toe. Pureer het geheel met een staafmixer of met een pureestamper.
Verdeel de puree en de kippendijfilet met de ui en knoflook over de borden en bestrooi met de geroosterde cashewnoten.
Eet smakelijk!
Voedingswaarde per persoon
Energie 513 kcal, Koolhydraten 35 g, Vetten 25 g en Eiwitten 38 g.
Downloads
Download het recept en de beschrijving hieronder. Voor jouw gemak hebben we dit op overzichtelijke kaarten gemaakt. Je hoeft ze alleen maar te downloaden en te printen. Zo maak jij straks een prachtig kookboek met alle gezonde en heerlijke maaltijden van Personal Fit Club.
Wat doe ik met de sojasaus kurkuma en kerriepoeder??