Personal Fit Club - de battle ropeEen battle rope is een zwaar touw waarmee je verschillende trainingen en oefeningen mee kunt uitvoeren. Het maakt je training een stuk veelzijdiger en je zal in korte tijd resultaat boeken mits je er goed mee om gaat. Een training met de battle rope is een combinatie van cardio en krachttraining. Ideaal om veel calorieën te verbranden en je spieren naar een hoger level te brengen. Ook je conditie zal zich in rap tempo ontwikkelen als je goed gebruik maakt van het fitness touw.
Een groot voordeel van de battle rope is, dat je tegelijk onafhankelijk aan beide kanten kunt trainen. Als je in de sportschool met vaste apparaten werkt dan heb je altijd een kant van het lichaam dat sterker is en ook sterker zal blijven. Ben je bijvoorbeeld rechtshandig en ga je je armen trainen, dan zal je zeer waarschijnlijk meer gewicht tillen met je rechterarm. Losse gewichten zullen ervoor zorgen dat je hele lichaam goed in proporties komt en dat zal dus ook gebeuren met de battle rope.
Probeer maar eens 5x 25 seconden de battle rope waves te doen zoals op de foto te zien. Kleine golfen maken met een hoog tempo. Na 25 seconden heb je 15 seconden rust.
Succes! – Bob
Heb jij nog vragen? Neem dan contact met ons op.