De box jump is een oefening, zoals de naam al zegt, waarbij je met je onderlichaam werkt om op een box te springen. De box jump is een plyometrische oefening, wat wil zeggen dat je een oefening doet waarbij je je spier eerst zo lang mogelijk maakt, waarna je snel de spier volledig samentrekt. Bij een box jump doe je dat door eerst op de box te springen en vervolgens er weer snel af te springen.

De box jump is heel geschikt om je verticale sprongkracht sterker te maken en daarnaast aan je explosiviteit te werken. Het is een oefening die super is voor beginners en voor atleten. Explosiviteit is erg belangrijk, voor veel andere oefeningen en je algemene fitheid.

De box jump is zo veelzijdig omdat deze uit te voeren is in diverse variaties. Ten eerste kun je de hoogte aanpassen. Daarnaast kun je ook de snelheid aanpassen en natuurlijk het aantal herhalingen. Het is wel belangrijk dat je een goede techniek gebruikt en dat je eerst even oefent alvorens zelf direct honderden box jumps te willen doen. Andere variaties zijn om deze jump niet omhoog, maar wat verder naar voren te doen. Of doe hem naar de zijkant. Je kan ook beginnen met gewoon op je plaats recht omhoog te springen.

Vind je het eng? Begin met een stoeprand en ga steeds een stukje hoger of vraag onze personal trainers of ze jou deze oefening goed leren. Neem contact met ons op voor een gratis proefles.