Bij Personal Fit Club houden we niet alleen van sporten en bewegen, maar ook van gezond en vooral lekker eten.
Om deze reden bieden we heel regelmatig allerlei lekkere en super gezonde recepten. Simpel om zelf te maken en 100% goed voor bij jouw training.
Vandaag koken we: Eiwitrijk bananenbrood.
Ingrediënten voor eiwitrijk bananenbrood
Dit zijn de ingrediënten voor 1 cake (12 plakken):
- 3 rijpe bananen
- 3 eieren
- 100 g amandelmeel
- 100 ml amandelmelk
- ongezoet 50 g havervlokken
- 25 g dadels
- 1,5 theelepel bakpoeder
- snuf zout
- teelepel kaneel
- 25 gr walnoten
- 25 gr amandelen
- 2 scoops Orangefit eiwitpoeder vanille
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe alle ingrediënten, behalve de amandelmelk, het eiwitpoeder en de noten in de kom van de keukenmachine en meng dit tot een glad beslag (niet te lang). Dit kan natuurlijk ook in een kom met een staafmixer. Voeg daarna de scoops eiwitpoeder en de amandelmelk toe en laat het beslag nog even draaien.
Vet een cakevorm in met bakspray en giet het mengsel in de vorm. Spatel de noten (eventueel kan je deze in stukjes hakken) erdoor.
Bak het bananenbrood in ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven. Check of je bananenbrood gaar is door met een satéprikker in het midden te prikken. Is deze schoon als je hem eruit haalt? Dan is je cake klaar!
Laat afkoelen en snijd vervolgens in plakken.
Super lekker!
*Tips:
- Luchtdicht verpakt of verpakt in aluminiumfolie kan je het ongeveer 5 dagen in de koelkast bewaren.
- Je kunt het bananenbrood ook goed invriezen. Bewaar de plakjes apart in huishoudfolie. Bovendien eet je hem dan ook niet meteen helemaal op!
Voedingswaarde per plakje
Energie 170 kcal, Koolhydraten 19 g, Vetten 9,5 g en Eiwitten 9 g
Downloads
Download het recept en de beschrijving hieronder. Voor jouw gemak hebben we dit op overzichtelijke kaarten gemaakt. Je hoeft ze alleen maar te downloaden en te printen. Zo maak jij straks een prachtig kookboek met alle gezonde en heerlijke maaltijden van Personal Fit Club.