Wanneer je aan ijsjes denkt, denk je wellicht niet direct aan een gezonde snack. Maar het is 2021 en er zijn ontzettend veel mogelijkheden om ook van de ultieme zomerse lekkernij een gezonde variant te vinden. Zo kun je lekker afkoelen, zonder bang te zijn dat je harde werk in onze trainingsstudio’s teniet wordt gedaan. Omdat er veel mogelijkheden zijn, en het lastig kan zijn om iets lekkers te vinden, hebben we een aantal van onze favorieten op een rijtje gezet. Zo heb jij al een aantal lekkere, gezonde ijsjes voor deze zomer!

Personal Fit Club - Lekkere, gezonde ijsjes voor deze zomer

Waar let je op bij de zoektocht naar lekkere, gezonde ijsjes?

Allereerst zijn de ingrediënten natuurlijk super belangrijk. Een hele goede indicator van meer gezonde ijsjes, is een korte ingrediënten lijst. Hoe korter, hoe beter, want dit betekent dat er minder toegevoegde rommel in zit, die toch vaak niet gezond is.

Andere goede graadmeters voor een gezond ijsje zijn lage hoeveelheden suikers, zoals sorbitol en erythrinol Deze stofjes zorgen weliswaar voor een lagere hoeveelheid calorieën, maar zijn niet echt gezond.

Verder zijn labels waar duidelijk opstaat ‘weinig vet’ of ‘low fat’, vaak niet zo gezond omdat er dan andere stoffen worden toegevoegd om de smaak wel goed te houden. Denk hierbij aan suikers of smaakstoffen, die uiteraard ook niet super gezond zijn.

 

Welke ijsjes zijn wel gezond – en super lekker

Voor gezonde ijsjes hoef je niet altijd naar een speciale winkel. Je kunt ze veelal gewoon kopen bij de grotere supermarkten, mits die een beetje een uitgebreid assortiment hebben. Mochten die het niet hebben, dan kun je ze ook online bestellen bij diverse shops.

Een paar hele goede voorbeelden die je makkelijk kunt vinden (en nee, we hebben geen aandelen ;-)) en die ook niet direct super duur zijn:

  • Halo Top ijsbekers. Weinig calorieën, veel eiwitten en nog steeds erg lekker. Zeker een aanrader. Verkrijgbaar in allerlei smaken, maar de smaken Mint Chip en Pistache hebben de minste ingrediënten en passen dus heel goed in je trainingsschema!
  • Breyers. Een grote bak ijs met weinig calorieën? Het kan! En het smaakt ook nog geweldig. In vele smaken te krijgen en gewoon in de betere supermarkt te koop.
  • Oppo. Iets meer calorieën dan Halo Top en Breyers, maar wel een paar waanzinnige smaken die je zeker een keer geprobeerd moet hebben.
  • Ben & Jerry’s. Niet direct een naam waar je aan denkt als het om gezonde ijsjes gaat, maar ze hebben onlangs ook enkele light versies geïntroduceerd. Dus nu kun je genieten van de topsmaak, zonder schuldgevoel.
  • Veel mensen kennen Alpro vooral van de yoghurt en andere vegan producten. Ze maken echter ook ijs en dat is heel lekker en bevat weinig calorieën.

We hopen dat je met dit lijstje van lekkere, gezonde ijsjes je hoofd koel kan houden deze zomer. Wij denken dat je ze rustig kunt proberen met een strak trainingsschema. Je moet jezelf af en toe natuurlijk ook gewoon goed verwennen. En hoe beter dan met een heerlijk ijsje.

Heb je vragen over gezond eten, of trainen? Neem dan contact met ons op. Onze personal trainers staan voor je klaar en helpen je graag verder.