Die tijd dat je naar het plafond staart voordat je opstaat, kan goed worden gebruikt. Oefeningen in bed, op je matras, verwijderen alle spanning die je normaal zou voelen wanneer je deze oefeningen op de vloer doet. Om deze reden hebben we een aantal leuke en nuttige oefeningen voor je, die je in je bed kunt uitvoeren. Weet je niet helemaal hoe je ze uitvoert, vraag dan je personal trainer om hulp. Heb je last van een blessure of pijn, vraag ons dan ook om advies als je dergelijke oefeningen wilt gaan doen.

 

Personal Fit Club - oefeningen in bed - begin de dag goedKussensteun:

Stapel twee kussens op aan de voet van je bed. Ga plat op het bed liggen met je voeten op de kussens en steek je armen over je borst. Adem diep in terwijl je je buik naar binnen intrekt. Adem uit terwijl je je bovenlichaam naar je voeten brengt. Adem in terwijl je weer gaat liggen. Ontspan je spieren en herhaal dit vijf keer.

 

Diamond reverse crunches:

Ga op je rug liggen met je armen langs je lichaam, handpalmen naar beneden gericht. Breng je voeten bij elkaar en open je knieën naar de zijkanten zodat de ruimte tussen je benen lijkt op een diamant. Druk in je handpalmen en zet je core vast terwijl je je voeten over je heupen omhoog brengt. Vanuit deze positie til je je heupen van het bed om je voeten recht naar het plafond te duwen. Met controle, breng je heupen terug naar het bed. (laat je voeten niet vallen.) Herhaal dit vijf keer.

 

Jackknife:

Ga liggen met je armen boven je hoofd en houd je benen recht. Til je benen en armen op om elkaar te ontmoeten en laat dan langzaam los. Herhaal dit vijf keer.

 

Planken:

Ga in de opdrukpositie op je matras staan ​​en balanceer op je onderarmen in plaats van op je handen (dit is veiliger en geeft je wat meer controle op een zachter oppervlak). Plaats je ellebogen onder je schouders met je gewicht op je onderarmen en tenen. Til je lichaam op om een ​​rechte lijn te maken van je hoofd naar je hielen. Houd deze positie 20 seconden vast en rust dan 30 seconden. Probeer drie herhalingen. Voor een extra uitdaging stap je voorzichtig een voet tegelijk naar de zijkant en weer terug, telkens wisselend.

 

Arabesque beenliften:

Ga op je handen en knieën zitten met je schouders over je polsen en je heupen direct over je knieën. Richt je linkertenen en strek je linkerbeen uit en til het naar je linkerzijde op. Buig je knie en breng het been weer naar binnen en strek het been recht naar achteren uit. Buig de knie en breng deze terug naar de beginpositie om één rep te voltooien. Ga 30 seconden door en herhaal dit aan de andere kant.

 

Met deze leuke en nuttige oefeningen in bed kun jij jouw dag op een goede en gezonde manier starten. Uiteraard zijn dit algemene oefeningen en is het handig om even met je personal trainer te overleggen of jij ze allemaal kunt uitvoeren.

 

Bron: https://www.thehealthy.com/