Het is tijd voor een nieuw item: de Personal Fit Club Fabeltjeskrant. Met dit nieuwe item willen we ingaan om mythes, fabeltjes en geruchten die wij meekrijgen uit de fitness-, sport- en personal training wereld. Meestal zijn dit dingen die online rond gaan en dan door veel mensen als een feit worden gezien. Sommige dingen zijn zeker waar, maar sommige andere dingen ook niet. Met de fabeltjeskrant willen wij hierop ingaan. Zo weet jij hoe het echt zit.

Regelmatig horen wij van alles voorbij komen wat totaal niet waar is. Net als vrijwel alles online, kan informatie een heel eigen leven gaan leiden online. Wat door iemand verkondigd wordt kan viraal gaan en door andere mensen voor de waarheid aangezien worden, terwijl dit niet zo hoeft te zijn. Ook kan iemand oude informatie hebben gelezen en is er tegenwoordig een ander beeld over de betreffende situatie ontstaan. Dit is helemaal niet erg, maar hierdoor zijn er wel veel fabeltjes die rondgaan in sportscholen en fitness centra. Zo ook bij ons. Wij geven onze mening over deze mythes, fabels en geruchten, zodat je ook vanuit een professioneel perspectief hoort hoe wij erover denken.

Deze eerste keer in de Personal Fit Club fabeltjeskrant: supplementen zijn noodzakelijk om je fitness doelen te behalen.

 

Fabeltjeskrant: supplementen zijn nodig om je fitness doelen te behalen

Hier kunnen we heel duidelijk over zijn. Het is een FABEL dat supplementen noodzakelijk zijn bij het behalen van resultaten op het gebied van gezondheid en fitness.

We zien regelmatig dat mensen al snel beginnen met het kopen van allerlei dure supplementen. Denk aan vooral eiwitshakes, maar ook allerlei pillen, boosters en afslankmiddeltjes. Alles maar om de eerste stappen naar gezondheid te zetten. Wij vinden dit zonde van je geld. Zeker in deze dure tijden zijn er absoluut betere manieren om je geld om te zetten in resultaat.

Probeer het volgende lijstje eerst op orde te krijgen en begin daarna pas met supplementen om eventuele tekorten aan te vullen.

  • Mindset & discipline.
  • Gezonde gevarieerde voeding.
  • Training en dagelijkse beweging.
  • Goede nachtrust.

Heb jij bovenstaand lijstje nog niet onder controle, start dan niet met supplementen. Het is namelijk weggegooid geld. Denk aan het nemen van eiwit-supplementen; wanneer je niet heel erg bezig bent met het aanzetten van spiermassa en keihard traint, kun je door die supplementen al snel teveel eiwitten binnen krijgen. Dit is niet gezond. Je moet goed kijken naar wat je lichaam nodig heeft om gezondheidsrisico’s te vermeiden en echt voordeel te hebben van supplementen.

Heb je vragen over supplementen, dan helpen onze personal trainers je graag op weg. Je kunt altijd langskomen in een van onze 4 training studio’s, of neem contact met ons op via de website of social media.

Succes, meneer de Uil.