Personal Fit Club - sport specifiek trainenDe naam zegt het eigenlijk natuurlijk al. Sport specifiek trainen is specifiek gericht op de sport die jij beoefent. Buiten het feit dat er bij sporten talent komt kijken, bestaan de meeste sporten uit heel veel trainingsuren en dan vooral sportspecifieke training.
Je kunt doelstelling hebben meer explosiviteit, kracht, snelheid en wendbaarheid te hebben en deze zorgen voor betere prestaties en minder kans op blessures. 👍🏼

 

Sportspecifieke training is tegenwoordig een dagelijks onderdeel van een (top)sporter. Het belangrijkste van de sportspecifieke training is dat deze de sport nooit negatief mag beïnvloeden en eist dus een goede planning op maat.
Het is wetenschappelijk bewezen dat sportspecifieke training de prestaties zal verbeteren, maar jammer genoeg denken veel sporters en trainers dat dit niet de prestaties verbetert. Hierdoor wordt er vaak de nadruk gelegd het op ‘natuurlijke’ talent van de sporter.
Een mooi citaat luid: ‘’Talent zonder inzet blijft eeuwig talent’’!! 😎

Ook als je geen topsporter bent kan je aan sportspecifieke training doen. Denk bijvoorbeeld aan krachttraining voor je 10 km/halve marathon loop. Maar wat moet je nou precies doen? Daar kunnen wij uiteraard bij helpen. Kom eens langs voor een intake en dan leg ik alles met plezier uit!