Wat is de beste voeding voor je workout? En na je workout? Heb jij ook zo’n zin om lekker te trainen en aan je lichaam te werken? Wil jij ook het beste uit elke training met jouw personal trainer halen? Dan helpt het enorm om de juiste dingen voor en na je workout te nemen. Vandaag geven we je de top 5 voeding voor je workout én na je workout, zodat jij de energie hebt om extra je best te doen en na afloop het maximale effect te realiseren.

Als je dan toch in een van onze trainingsstudio’s langkomt, of naar de sportschool gaat, dan wil je ook graag het meeste uit je workout halen. Je wilt net even wat harder kunnen gaan met cardio en een persoonlijk record zetten met de gewichten. Hoewel veel mensen zich geestelijk goed kunnen klaarmaken voor zulke prestaties, moet je lichaam het ook kunnen doen. En na een dag hard werken is dat niet voor iedereen vanzelfsprekend. Met de juiste voeding, voorzie jij jouw lichaam vooraf van energie en help je na de training met het herstel.

Uiteraard is geen enkel lichaam hetzelfde en is voeding voor iedereen anders, maar de voeding die we hier noemen is in het algemeen super goed voor én na je training.

 

De beste voeding voor je workout

Voordat we de beste voeding opnoemen, is het belangrijk om niet vlak voor je training te eten. Wacht altijd tussen de 30-90 minuten, zodat je geen opgeblazen gevoel hebt tijdens de workout.

 

Bananen

Een banaan zit vol met carbs en is dus een super goede brandstof voor je lichaam en geest. Bananen zijn eigenlijk de natuurlijke energyrepen en dus altijd een goede optie om te nemen voor een workout.

 

Havermout

Havermout is een hele goede bron van energie en geeft de meeste mensen niet een overdreven vol gevoel. Erg handig dus om voor je training een kommetje met havermout te nemen. Extra gezond én lekker als je er wat fruit doorheen doet.

 

Griekse yoghurt met fruit

Niet alleen is dit super lekker, maar ook een bron van goede koolhydraten én eiwitten. Wat wil je nog meer. Griekse yoghurt heeft bijna de dubbele hoeveelheid eiwitten ten opzichte van gewone yoghurt en is dus een veel betere keuze. De snelle energie uit het fruit gaat perfect samen met de langzaam opnemende eiwitten en dus zo’n beetje de beste voeding voor je workout die je kunt vinden.

 

Kip met rijst of zoete aardappel

Dit is meer voor mensen die echt spiermassa willen krijgen door hun training; een maaltijd vol vezels, carbs en eiwitten.

 

Eiwitshakes

Niet is zo makkelijk als een schepje eiwitpoeder en wat water of melk om je dagelijkse eiwit inname te boosten. Eiwitten zijn super belangrijk voor je lichaam, niet alleen zorgen ze voor de ontwikkeling van je spieren, maar ook versterken ze je botten en zorgen ze voor een gezonde huid. Hoe meer en harder je traint, hoe meer eiwitten je nodig hebt. Dit zie je natuurlijk vooral bij mensen die spiermassa willen hebben, maar geldt in mindere mate ook voor vrijwel alle andere trainingen.

 

Leestip: Zoveel calorieën zitten er in lekkere snacks

 

De beste voeding na je workout

Als jij alles hebt gegeven in onze trainingsstudio en er helemaal doorheen zit, dan wil je natuurlijk iets nemen wat je lichaam snel helpt met het herstel. Uiteraard moet dit ook gezond zijn, want je wilt wel maximaal resultaat boeken. Belangrijke nutriënten om te nemen zijn eiwitten om je spierherstel te helpen, vloeistof om te compenseren voor het zweten – en dan het liefst met antioxidanten om je lichaam en cellen te beschermen. Daarnaast zijn koolhydraten en glycogeen goed om aan te vullen nadat je alles hebt gebruikt voor je training.

Dit is de top 5 beste voeding die je na je workout kunt nemen.

 

Chocolademelk of een eiwitshake

Veel mensen weten dit niet, maar chocolademelk kan een goede vervanger zijn voor de meeste genomen post-workout snack: een eiwit shake. Als je lichaam schreeuwt om eiwitten, dan is een shake natuurlijk super makkelijk en effectief. Chocolademelk bevat (al is het veel minder) ook eiwitten en koolhydraten voor energie. Probeer het maar eens.

 

Eieren met volkoren toast

Een ei spreekt voor zich en kan gebakken, gekookt of als omelet gegeten worden, met bijvoorbeeld groente erdoor. Neem hierbij wat volkoren toast voor de goede koolhydraten en je kan er snel weer tegenaan.

 

Een smoothie

Zoals je weet zijn we bij Personal Fit Club fan van smoothies en dat is niet voor niets. Ze zijn super gezond en bieden alles wat je nodig hebt na een workout. Bovendien is het gewoon lekker makkelijk om een vloeibare maaltijd te nemen.

Goede ingrediënten voor je smoothie zijn onder andere avocado, rood fruit, bananen, broccoli (of andere groene groente) yoghurt. Ook kun je er nog wat extra eiwitpoeder door doen als je echt zwaar getraind hebt.

 

Yoghurt met fruit

Aansluiten en vergelijkbaar met een smoothie, is yoghurt en fruit niet alleen goed voor je training, maar dus ook na je training.

 

Vis of kip

Je bent na je training op zoek naar magere eiwitten om je spieren maximaal én optimaal te voeden. Kip en vis zijn hiervoor de beste opties. Ze bevatten weinig calorieën en hoge percentages aan goede eiwitten. Zeker een aanrader. Eventueel kun je ook bonen eten of qinoa.

 

We hopen dat deze top 5 beste voeding voor je workout en na je workout jou helpt om het meeste uit je trainingen te halen.

Heb je nog vragen, dan helpen onze personal trainers je graag op weg. Neem hiervoor contact met ons op, of kom langs in een van onze trainingsstudio’s.

 

Wat is jouw favoriete voeding voor én na je workout?