Voor veel mensen is afvallen een van de belangrijkste redenen om te gaan sporten. Aangespoord door gezondheidsproblemen door overgewicht, of de vele voorbeelden op social media, besluiten veel mensen om wat aan hun gewicht te doen. Zeker nu het nieuwe jaar begonnen is, en goede voornemens nog echt nagestreefd worden. In deze blog lees je onze beste manieren om af te vallen in 2024, zodat jij dit jaar echt goede stappen kan maken in je streven om af te vallen. Uiteraard kunnen onze personal trainers je hier ook heel goed mee helpen.

 

De beste manieren om af te vallen in 2024

  1. Evenwichtig dieet: Kies voor een gebalanceerd dieet dat rijk is aan groenten, fruit, eiwitten en de juiste vetten. Beperk de inname van bewerkte voedingsmiddelen en suiker, aangezien dit je insulineregulatie om zeep helpt en je snel last krijgt van hormoonspiegelwisselingen en eetbuien.
  2. Portiecontrole: Let op de portiegroottes om overmatig eten te voorkomen. Heb je moeite om je in te houden? Gebruik kleinere borden en neem de tijd om van je maaltijden te genieten.
  3. Hydratatie: Drink voldoende water gedurende de dag. Soms kan dorst worden verward met honger, dus blijf gehydrateerd. Wij raden aan om minstens 2,5 liter te drinken per dag. Lees hier meer informatie op de site van het Voedingscentrum over water drinken.
  4. Regelmatige maaltijden: Eet regelmatig gedurende de dag om je stofwisseling op peil te houden en om teveel pieken en dalen in je insuline te voorkomen.
  5. Beweging en lichaamsbeweging: Uiteraard mag dit niet in onze lijst ontbreken: sporten, of in ieder geval voldoende bewegen. Kies een vorm van lichaamsbeweging die je leuk vindt en die bij je past, of het nu gaat om wandelen, fietsen, joggen, zwemmen of trainen in een van onze studio’s. Uiteraard krijg je bij ons maatwerk trainingsschema’s, die perfect passen bij jouw wensen, je lichaam en je doelen, om zo maximaal resultaat te garanderen. Zit je krap in de tijd, maar wil je toch afvallen, dan ben je bij ons aan het juiste adres.
  6. Slaap: Veel mensen weten dit wellicht niet, maar zorg voor voldoende slaap. Een gebrek aan slaap kan het honger- en verzadigingshormoon beïnvloeden, wat kan leiden tot overeten. Wij raden minstens 7,5 uur slaap per dag aan.
  7. Stressmanagement: Leer effectief omgaan met stress, omdat stress kan bijdragen aan gewichtstoename. Uiteraard is dit makkelijker gezegd dan gedaan, maar stress is echt heel slecht voor je gehele lichaam en kan een toename in gewicht in de hand werken. Probeer eventueel ontspanningstechnieken zoals meditatie, yoga of ademhalingsoefeningen.
  8. Consistentie en geduld: Gewichtsverlies is een langdurig proces als je het goed en duurzaam wilt doen. Wat je online ook ziet, je kunt op een gezonde en goede manier geen 10 kilo in 3 weken kwijtraken. Er zijn uiteraard allemaal manieren om snel af te vallen, maar die zijn vaak niet gezond voor je lichaam en bieden veelal geen duurzaam gewichtsverlies: stop je met de methode, dan kom je vaak weer net zo snel aan. Het is belangrijk om realistische doelen te stellen en geduldig te zijn. Wij helpen je met een goed en realistisch pad, waarmee je 100% zeker resultaat behaalt waar je de rest van je leven wat aan hebt.

 

Leestip: 10 tips om die extra calorieën van de feestdagen weer snel kwijt te raken

 

Wil jij ook afvallen? Ben je klaar met die extra pondjes rond je middel of wil je je gewoon wat gezonder voelen? Dan helpen de personal trainers van Personal Fit Club je graag op weg. Wij bieden geen magische “quick fix”, maar wel duurzame oplossingen om goed en gezond af te vallen.

Meer weten? Kom langs voor een gratis proefles en kennismaking. Ervaar hoe goed en leuk personal training kan zijn en hoe het jou verder kan helpen in 2024.

Onze studio in Voorburg heeft zaterdag 27 januari Open Dag. Dus kom gerust langs!