Een strakke sixpack is voor veel mensen het toonbeeld van iemand die goed voor zijn lichaam zorgt. Op televisie en online zie je vrijwel niets anders dan mensen met strakke lichamen en perfecte abs. Maar het is niet allemaal regenbogen en zonneschijn; veel mensen ervaren buikspieren trainen als vervelend en het valt vaak tegen om die gewenste strakke buik te krijgen. Vandaag gaan wij je helpen. Niet met allemaal oefeningen die je kan doen, want die kun je overal wel vinden. Vandaag krijg je wat inside informatie over Hoe krijg je een sixpack? Het beste advies voor jouw abs van Personal Fit Club.

 

Personal Fit Club - Hoe krijg je een sixpack - Het beste advies voor jouw absVerminder buikvet

Laten we de feiten onder ogen zien: buikspieren trainen is voor veel mensen lastig. Zeker als je wat ouder wordt is het creeëren van dat wasbordje niet iets wat veel mensen even doen. Maar is het echt zo lastig?

Het is waar dat die buikspieren worden gemaakt in de keuken – niet in de sportschool. Maar als sixpack-buikspieren je doel zijn, is het ook belangrijk om de juiste ab-training voor de klus te kiezen. Een goede sixpack bereiken begint dus met de juiste oefeningen om de spieren zelf sterker en groter te maken. Echter is het van belang om je algemene – en met name buikvet – vet percentage naar beneden te brengen om die mooie spieren ook daadwerkelijk zichtbaar te maken. Plat gezegd, zul je het vet wat over je buikspieren ligt zover moeten wegwerken, dat je daadwerkelijk die sixpack ziet. Kijk maar eens goed naar de eerder genoemde voorbeelden op TV; al deze mensen hebben amper vet op hun buik en rond hun middel. Dit is de belangrijkste voorwaarde voor een perfecte sixpack.

Een heel belangrijke factor is dus wat je eet. We hebben het in onze andere blog uitgebreid over allerlei voedingsmiddelen en nutriënten en andere manieren om specifiek van je buikvet af te komen.

 

Vaak trainen en afwisseling

Toch kun je er niet omheen: je moet je buikstreek trainen, zowel in vorm als functie. Een set ‘wasbord’-buikspieren verbindt je lichaam op een manier zoals geen enkel ander lichaamsdeel dat kan. Je core is hierin heel belangrijk. Met een sterke core is het ook nog eens een onfeilbare bescherming tegen talloze fysieke aandoeningen. Zie het als winnen op meerdere vlakken.

Een van de “geheimen” om goede buikspieren te krijgen, is frequentie. De buikspieren zijn notoir dicht en kunnen, net als onderarmen en kuiten, regelmatige zware trainingen doorstaan. Ze herstellen gewoon sneller dan je biceps of quads.

Aangezien weinigen het geduld hebben om 20 tot 30 minuten per keer de buikspieren te trainen, is een betere optie om ze met kortere tussenpozen voor kortere periodes te trainen en dan de oefeningen af te wissel. 3 tot 6 dagen per week buikspieren trainen vereist afwisseling om zowel fysieke als mentale redenen. Vanuit fysiek oogpunt zorgt het richten op verschillende delen van de buik op opeenvolgende dagen voor maximaal herstel van de gebieden die niet worden getraind.

Het mentale voordeel is duidelijk: je zult de routine niet beu worden, en hoe meer je geest bezig is tijdens het trainen, hoe meer je lichaam er baat bij heeft.

Met afwisseling target je dus meerdere spiergroepen in je buik en creëer je uiteindelijk die perfecte strakke sixpack. Houd het bij 5-7 minuten per dag en zie het resultaat!

 

We realiseren ons dat in de praktijk de aanpak wel voor iedereen net anders kan zijn, want geen lichaam is immers gelijk. Heb jij vragen over hoe krijg je een sixpack? Onze personal trainers helpen je graag op weg. Neem contact met ons op, of kom langs in een van onze training studio’s.