Om af te vallen hoef je alleen maar een paar pillen te nemen en je verliest een paar kilo in een week. Althans, dit is zo als je veel online posts moet geloven. Helaas werkt het in de praktijk niet zo goed en is gezond afvallen beter dan super snel afvallen. Personal Fit Club in Voorburg helpt je met echt goed afvallen én blijvend resultaat. In deze blog leggen we uit waarom dit beter is en hoe dit werkt.

 

Super snel afvallen, gezond of niet?

Er zijn diverse diëten en andere middeltjes die je zouden moeten helpen om in korte tijd een record hoeveelheid gewichtsverlies te realiseren. Denk hierbij aan een crash dieet, waarbij je 1-2 weken lang extreem weinig calorieën eet. Hierdoor vallen de meeste mensen in die tijd direct behoorlijk veel af. Maar is dit gezond? En is het duurzaam? We zien dat vrijwel iedereen die een crash dieet volgt na die periode direct weer aankomt, omdat je lichaam gedurende die weken enorm te leiden heeft gehad van zo weinig calorieën. Het is dus geen duurzame oplossing en het is ook niet gezond. Je onthoudt je lichaam immers van energie die het hard nodig heeft voor dagelijkse activiteiten.

Ook zogenaamde afvalpillen en magische workouts die alleen het vet rond je middel targeten zijn helaas in de praktijk niet realistisch. Ze leveren je niet het beloofde resultaat en hierdoor raken veel mensen gedemotiveerd, waardoor gewichtsverlies alleen maar langer duurt.

 

Leestip: Dit zijn in 2024 de beste manieren om af te vallen

 

Zo werkt afvallen wél

Afvallen werkt wél wanneer je je lichaam op een verantwoorde manier minder calorieën geeft dan je verbruikt. Dit noemen we een calorie deficit.

Je calorie verbruik kun je verhogen, door samen met onze personal trainers een goed trainingsschema te volgen. Ook helpen onze trainers je met een passend voedingsplan, zodat je exact weet wat je wel moet eten om resultaat te behalen.

Wanneer je op deze manier gaat afvallen, zul je merken dat je lichaam went aan een calorie deficit, en je op een gezonde en verantwoorde manier afvalt. Ook blijf je gewicht verliezen over een lange periode. Het enige “nadeel” is dat je niet super snel gewicht verliest.

 

Personal training in Voorburg helpt je met gezond afvallen

Onze personal trainers werken al jaren met vele klanten en weten precies wat er nodig is om op de juiste manier af te vallen.

Wanneer je bij ons langskomt, doen we een bodyscan en intake gesprek, zodat we precies weten hoe jouw lichaam eruit ziet en wat je levensstijl en doelen zijn. Aan de hand hiervan, maken we een plan van aanpak die precies bij jou past. We zetten realistische doelen, waardoor je gemotiveerd bent én blijft wanneer je doelen behaalt.

Ervaar zelf hoe personal training in Voorburg jou kan helpen met gewichtsverlies en komt langs voor een gratis proefles. Je kunt ook contact met ons opnemen door te bellen met Thomas via