Sporten is saai? Niet als je met andere mensen sport! Samen sporten kan heel gezellig zijn, als je maar de juiste activiteit kiest. In de blog van vandaag duiken we in enkele van de beste manieren om met andere mensen te sporten, zodat je dat mooie lichaam krijgt en tegelijkertijd super sociaal bent.

Veel mensen die alleen sporten, klagen over verlies van motivatie na een tijdje. Dit hebben we vast allemaal weleens meegemaakt; je komt niet van de bank af en gebruikt elk excuus dat je kunt vinden om niet naar de sportschool te gaan. Gelukkig is dit heel gewoon en niets om je zorgen over te maken. Nog meer goed nieuws: je kunt juist voorkomen dat het gebrek aan motivatie toeslaat en toch doorgaat. Hoe, vraag je je misschien af? Door een trainingsmaatje te nemen of sociaal te gaan sporten.

 

De voordelen van samen sporten

Samen sporten met andere mensen is erg leuk, maar biedt ook een aantal leuke voordelen.

Je kunt je pijn delen met anderen, die het eigenlijk kunnen relativeren omdat ze met hetzelfde bezig zijn. Dit helpt met je mentale toestand en maakt je lijden misschien iets minder erg.

Samen sporten met anderen biedt ook het plezier van een groep gelijkgestemden die hetzelfde doen. Plezier in sport is erg belangrijk als motivator, dus dit helpt zeker.

Motivatie. Met andere mensen om je heen zal je vaak net wat harder werken en zo jezelf tot het uiterste drijven. Dit zal resulteren in de best mogelijke resultaten, die op hun beurt je motivatie nog meer stimuleren.

Hulp is onderweg. Door met anderen te sporten, kun je elkaar op allerlei manieren helpen. Een spotter zijn voor elkaar kan helpen om dat PR te zetten waar je zo hard voor gewerkt hebt. Als je maatje kijkt hoe je een oefening uitvoert, kan hij of zij je tips geven om je vorm en prestaties te verbeteren. Er zijn gewoon dingen die je jezelf niet ziet doen, terwijl je die zware reps uitvoert.

 

Leestip: Personal training helpt je met succesvol afvallen

 

Zijn er ook nadelen?

Is het dan allemaal zonneschijn en regenbogen bij samen sporten? We moesten er even hard over nadenken, maar het belangrijkste nadeel van trainen met andere mensen is dat je je misschien wilt uitsloven en daardoor gewichten gebruikt die boven je eigen mogelijkheden liggen. Dit kan niet alleen gevaarlijk zijn, maar ook leiden tot blessures. We noemen dit ego lifting. Dit kan echter gemakkelijk worden voorkomen door in gedachten te houden dat trainen geen wedstrijd is. Het is niet nodig om met je kracht te pronken. Proberen te verbeteren is altijd bewonderenswaardig en geweldig om vooruitgang te boeken, maar houd het veilig!

 

De leukste manier om met andere mensen te trainen

Natuurlijk kun je elke soort sport met anderen doen, maar personal training staat zeker hoog in de leukste manieren van samen sporten en is een ideaal voorbeeld van veel plezier terwijl je jezelf klaarstoomt voor je PR’s.

Personal training is niet alleen heel goed om resultaat te behalen, maar het is ook erg leuk. Anders dan met een vriend of vriendin in de gym, maar meer “quality time” van jouw persoonlijke trainer en uiteraard veel plezier rondom de oefeningen. Ook hier zijn natuurlijk veel voordelen, behalve het plezier. Als je met een personal trainer traint, krijg je trainingen die helemaal zijn afgestemd op jouw niveau en mogelijkheden. Dit is geweldig om resultaten te boeken, maar ook om blessures te voorkomen. Zeker iets wat je zou willen proberen als je niet alleen naar de sportschool gaat, maar wel fitter en sterker wilt worden.

Afgezien van deze speciale vermeldingen kun je de meeste sporten met een paar vrienden doen. Denk aan hardlopen, fietsen of gewoon samen naar de sportschool gaan. Onthoud gewoon: samen trainen is meer plezier!

 

 

Wat is jouw favoriete manier om samen met iemand te sporten?