De speedladder, of loopladder, is niet bij iedereen bekend, maar toch is het een zeer effectief en leuk hulpmiddel om onder andere je coördinatie te verbeteren. Het is niet alleen goed voor sport specifieke doeleinden, maar het is ook een goede oefening voor jou!

 

Personal Fit Club - Speedladder drills

 

Topsporters zoals Rico Verhoeven trainen vaak wekelijks met een speedladder. Maar waarom doen ze dat?

Wanneer je traint met de speedladder activeer je het centrale zenuwstelsel. Hoe meer jij dit zenuwstelsel traint, bijvoorbeeld met de speedladder, des te sneller je bewegingen kan uitvoeren. Jouw proprioceptie, reactievermogen en wendbaarheid verbeteren, maar ook jouw conditie, kracht en coördinatie. Het is daarmee uitermate geschikt voor iedereen die het zenuwstelsel wil verbeteren, of die sneller en beter voetenwerk wil krijgen, zoals vechtsporters, voetballers, hardlopers en tennissers.

 

Lees ook: touwtjespringen; de ultieme cardio workout?

 

Ga eens aan de slag met de speedladder als warming-up i.p.v. een ander cardio apparaat! Er zijn ontzettend veel leuke en makkelijke oefeningen te doen met een speedladder. Bekijk onderstaande YouTube video voor een uitleg van de beste 15 oefeningen op de speedladder.

 

Ook bij Personal Fit Club trainen we graag met dit hulpmiddel. Wil jij het ook eens ervaren? Neem dan contact met ons op voor een gratis proefles.