Net als met veel zaken in het leven, wil je graag een zo goed mogelijke ‘return on investment’ als het gaat om fitness en sporten. Zeker wanneer je een dagje ouder wordt en je pensioenleeftijd gehaald hebt. Een van de meest verstandige beslissingen is dan om te gaan sporten met – en te investeren in – een personal trainer. Vandaag gaan we in op trainen na je pensioenleeftijd.

 

Het ligt voor de hand, maar wanneer je jong bent, zijn de oefeningen die je doet, over het algemeen anders dan wanneer je wat ouder bent. Je hoeft op latere leeftijd niet meer zo nodig een brede borst of rug te ontwikkelen en zware bench presses te doen. Met een personal trainer kun je samen kijken naar wat je precies nodig hebt en vervolgens op die wensen een goed en effectief trainingsprogramma afstemmen. Op deze manier helpt een personal trainer je om gemotiveerd en gefocust te blijven, waardoor je ook actiever kan blijven.

Personal training kan je helpen met de volgende zaken.

 

Veranderen hoe je traint

We hebben het al eerder gehad over de voordelen van een personal trainer. Een van de grootste voordelen, zeker voor mensen die iets ouder zijn, is om je te leren hoe je oefeningen goed uitvoert. Een personal trainer kan je precies uitleggen hoe je vorm, uitvoering en snelheid van de oefening moet veranderen om een optimaal resultaat te behalen.

Dit is niet alleen handig om blessures te voorkomen. Ook is dit super om eventueel verkeerd aangeleerde uitvoering te herstellen. Wanneer je jong bent, kan je lichaam veel hebben, maar op latere leeftijd kan een verkeerde uitvoering van een oefening grote gevolgen hebben qua blessures.

Verder kun je door personal training voor een constante uitdaging zorgen. Dit is super belangrijk voor je motivatie, maar ook om nieuwe oefeningen te proberen die je zelf niet bedacht zou hebben. Zo kun je alle spiergroepen in je lichaam gebruiken.

Een ander heel belangrijk pluspunt van een personal trainer is dat je over je angsten heen kan komen doordat er een specialist naast je staat om je te helpen. Zo kun bijvoorbeeld een squat doen, die je alleen wellicht niet zou durven door het gewicht.

 

Waar vind je een personal trainer?

Een personal trainer vind je meestal niet in een reguliere sportschool. De meeste trainers die daar rondlopen zijn vooral gefocust op jongere mensen en hebben veelal minder ervaring met oudere mensen.

Het meest voor de hand liggend is om even in Google te zoeken naar de term ‘personal trainer’ + je woonplaats. Op deze manier krijg je een handig lijstje te zien met opties.

Personal Fit Club heeft 4 prachtige, privé training studio’s in Den Haag, Voorburg, Zoetermeer en Leidschendam. Bij ons kun je, geheel vrijblijvend, een gratis intake komen doen. Zo weet je precies wie wij zijn en wat we je kunnen bieden.

De relatie met een personal trainer ontwikkelt zich constant. Samen werken jullie altijd voor het uiteindelijke doel, namelijk terugkrijgen wat je hebt verloren en jezelf verder te pushen dan voorheen.

 

Ben jij iets ouder en wil jij graag ervaren wat een personal trainer voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met Personal Fit Club. Wij helpen je graag verder en staan voor je klaar!