Veel mensen gaan tegenwoordig naar een sportschool of komen langs in een van onze personal training studio’s. Hier trainen we met zijn alleen heel hard om goede resultaten te boeken. Maar te vaak merken we dat mensen trainen en voeding als twee verschillende dingen zien. Vaak wordt gedacht dat je traint als je sterker te worden en op je voeding let als je wilt afvallen. Trainen wordt gezien als de basis van je fitness. Maar trainen en voeding hangen enorm samen als je echt resultaat wilt boeken. Vandaag gaan we in op 3 redenen waarom voeding net zo belangrijk is als trainen.

 

Voeding is je brandstof

Het is een misverstand dat je alles kan eten als je traint. Als je maar hard genoeg sport, kun je gewoon nemen wat je wilt. Maar helaas is dit niet het geval. Je kunt een slecht dieet niet goedmaken met trainen. Sterker nog, je doet je lichaam tekort wanneer je goed traint en slecht eet.

Voeding is brandstof. Het is het belangrijkste onderdeel van je leven om je lichaam én geest te voorzien van energie en de juiste voedingsstoffen om gezond te blijven. Daarnaast voorziet goede voeding je lichaam van de juiste brandstof om daadwerkelijk te groeien als je goed traint. Lees hier de wetenschappelijke onderbouwing voor de combinatie van sporten en voeding.

Een goede vergelijking is een auto. Je kunt een hele dure Ferrari kopen, maar als je de verkeerde, goedkope brandstof gebruikt, zul je er niet lang van kunnen genieten. Dit is met je lichaam precies zo.

 

Leestip: De top 5 beste voeding voor je workout én na je workout

 

Trainen en voeding samen staat voor resultaten

Wanneer je voeding en trainen op de juiste manier combineert zal je versteld staan van de resultaten. Waar trainen zorgt voor het opbouwen van spiermassa en het verbranden van vet, zorgt voeding ervoor dat je lichaam kan herstellen en optimaal kan functioneren. Het is dus de perfecte combinatie om gezond en goed te eten én goed te sporten.

Na een harde training, is het belangrijk om je lichaam te voorzien van de juiste voedingsstoffen voor herstel en groei. Doe je dit, dan zal je merken dat je resultaten vele malen beter en sneller gaan dan wanneer je een patatje eet met een biertje na een training.

 

Leestip: De 5 beste oefeningen om af te vallen

 

Motivatie

Voor veel mensen is diëten of erg op je voeding letten niet echt motiverend. Sporten is dat aan de andere kant wel. Zeker wanneer je dus resultaat begint te zien én voelen. De combinatie van voeding met sporten zorgt ervoor dat je zo snel mogelijk resultaat krijgt en dus extra motivatie krijgt om door te gaan.

 

Dit zijn in onze ogen de 3 belangrijkste redenen waarom voeding net zo belangrijk is als trainen. Heb jij vragen? Onze personal trainers helpen je graag verder.