Afvallen is een van de meest gehoorde motivators om te gaan sporten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel van onze klanten bij ons komen met de vraag of wij ze kunnen helpen met het verliezen van wat gewicht. Er zijn vele manieren om gewicht te verliezen en als je online zoekt, kun je al snel door de bomen het bos niet meer zien. Om je op weg te helpen, geven we je vandaag onze 5 beste oefeningen om af te vallen.

 

Verantwoord afvallen, hoe doe je dat?

Net als veel andere aspecten van gezondheid, begint afvallen eigenlijk in de keuken. Wat je in je lichaam stopt is de belangrijkste bron van wat je van je lichaam terugkrijgt. Eet je alleen maar patat, pizza en snack je regelmatig een zak chips leeg, dan is het niet gek dat je aankomt. Wanneer je goed op je voeding let en gevarieerd eet, met de nadruk op de goede voedingsstoffen, dan is lichaam ook veel gezonder en waarschijnlijk al een stukje slanker. Dat neemt niet weg dat bewegen super belangrijk is en sporten enorm helpt om af te vallen.

Verantwoord afvallen doe je het beste door geleidelijk af te vallen en je lichaam te laten wennen aan je ritme van sporten en je nieuwe eetpatroon. Het is voor sommige mensen heel prettig om super snel af te vallen, maar in de praktijk zien we vaak dat dit minder blijvend is. Op het moment dat mensen stoppen met een deel van hun “afvalprogramma”, vliegen de kilo’s er dan ook weer aan. Door alles geleidelijk te laten verlopen, is de kans vele malen groter dat het resultaat ook blijvend is. Dan kun je dus een keer snacken zonder dat je er wat van merkt.

 

De juiste combinatie van oefeningen om af te vallen

Door te sporten, of actief te bewegen, verhoog je het metabolisme van je lichaam. Dit zorgt ervoor dat de vraag naar energie dus groter is en je sneller vet verbrandt. Dit kun je realiseren door cardio oefeningen te doen, maar krachttraining helpt ook zeker. Door je spieren harder te laten werken, neemt de vraag naar energie enorm toe. Wanneer er geen energie voorradig is in de vorm van koolhydraten, zullen vetten gebruikt worden.

Waar cardio direct voor een hogere verbranding van calorieën zorgt, is kracht training met name zeer effectief in het langdurig verhogen van je calorie verbranding. Uren tot zelfs dagen na je workout ben je nog bezig met het verbranden van calorieën. Dit komt omdat je lichaam door de hoge intensiteit van het trainen veel zuurstof nodig heeft en je spieren moeten herstellen. Spieren vragen nu eenmaal enorm veel energie en zeker na een krachttraining merk je dit goed.

Voor een optimaal effect om af te vallen, is een combinatie van cardio en krachttraining dus het beste.

 

Onze top 5 oefeningen om gewicht te verliezen

Touwtje springen

Bij Personal Fit Club zijn we fan van touwtje springen. Het is niet voor niets dat je alle top-vechtsporters altijd ziet touwtje springen; het is super goed voor je conditie en het zorgt voor een hele hoge verbranding van calorieën. Daarnaast is het ook goed voor je spieren, je botten en je algemene lichaamshouding. Win-win, dus koop een springtouw en ga aan de slag.

 

Hardlopen

Hardlopen, zeker gecombineerd met een sprintje tussendoor (HIIT), is een hele goede oefening voor afvallen. Zeker door hoge intensiteit met lage af te wisselen, stimuleer je een goede vetverbranding. Ren wel voor minstens 20 minuten voor een optimaal effect.

 

Kettlebell oefeningen

Calorieën verbranden en je spieren goed trainen, dat is wat je met allerlei kettlebell oefeningen doet. Super goed voor je hard, je spieren en je vetverbranding, is dit erg goed om je te helpen met afvallen. Heb je geen kettlebells liggen, dan zijn dumbbells uiteraard een prima alternatief.

 

Roeien

Roeien mag zeker niet ontbreken in de lijst met beste oefeningen om af te vallen. Niet alleen is het leuk om te doen, het is een full body workout waarbij je bijna al je spieren gebruikt en dus je vetverbranding een giga kickstart geeft.

Plus je kunt het gewoon lekker gemakkelijk binnen doen voor de TV op een indoor-roeimachine.

 

Squats, Deadlifts en Chestpress oefeningen

De 3 basisoefeningen als het gaat om krachttraining: squats, deadlifts en de chestpress. Met deze 3 top oefeningen zet je je spieren echt goed aan het werk. Tezamen bieden ze je een full body workout, met de nadruk op je borst, benen, rug en billen.

 

Wil jij gericht en verantwoord afvallen? Onze personal trainers helpen je graag op weg. Met onze begeleiding boek je snel en goed resultaat, wat vooral blijvend is. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden, of meld je aan voor een gratis proefles.