We hebben je de afgelopen weken al laten zien hoeveel calorieën er in allerlei paas-lekkernijen zitten en we hebben je een super leuke Pasen workout gegeven. Om je nog een beetje te helpe na deze feestdagen, geven we je nog 5 manieren om maximaal calorieën te verbranden na Pasen; zo hoef jij totaal niet te letten op wat je eet, want je traint het er zo weer af.

Er zijn verschillende soorten oefeningen die effectief zijn om calorieën te verbranden. We noemen wat leuke en populaire opties om je op weg te helpen.

Cardiovasculaire oefeningen

Cardio is voor veel mensen de basis voor het verbranden van calorieën, en terecht. Met cardio kun je op een vrij laagdrempelige manier toch aan je lichaam werken. Extra pluspunt: je kunt cardio perfect buiten doen, in het mooie voorjaarszonnetje. De beste opties op het gebied van cardio zijn:

  • Hardlopen/joggen: Dit is een uitstekende manier om calorieën te verbranden, vooral als je het tempo verhoogt.
  • Fietsen: Of het nu buiten op de weg is of binnen op een stationaire fiets of machine, fietsen is geweldig voor het verbranden van calorieën.
  • Zwemmen: Een volledige lichaamsoefening die calorieën verbrandt terwijl je de spieren versterkt. Bouw dit rustig op en ga niet direct 50 baantjes trekken, je wilt natuurlijk geen blessures oplopen.
  • Touwtjespringen: Een intensieve cardio-oefening die veel calorieën verbrandt in korte tijd. Super handig is dat het vrijwel niets kost om dit te doen en je het bijna overal kunt doen.

High-Intensity Interval Training (HIIT)

HIIT combineert korte uitbarstingen van intensieve oefeningen met periodes van rust of lagere intensiteit. Dit kan worden toegepast op verschillende oefeningen, zoals hardlopen, fietsen, springen, enzovoort. Hiermee ben je zo alle calorieën van de Pasen kwijt.

Krachttraining

Hoewel krachttraining niet zo’n directe calorieverbrander is als cardio, helpt het bij het opbouwen van spiermassa, wat op zijn beurt je rustmetabolisme verhoogt. Dit betekent dat je zelfs calorieën verbrandt terwijl je in rust bent. Dit maakt het vrijwel net zo effectief als cardio, zeker wanneer je compound oefeningen doet, waarmee je diverse spiergroepen aanspreekt.

Oefeningen zoals squats, lunges, deadlifts, en bankdrukken zijn enkele voorbeelden van krachttrainingsoefeningen die veel spieren activeren en daarmee veel calorieën verbranden.

Circuittraining

Dit omvat het uitvoeren van een reeks oefeningen achter elkaar zonder veel rust tussen de sets. Het verhoogt de hartslag en spieractiviteit, wat resulteert in een verhoogde calorieverbranding. Onze personal trainers zetten graag een leuk circuit voor je neer, dus kom langs in een van onze studio’s om deze effectieve manier van calorieverbranding te ervaren.

Groepslessen of bootcamps

Groepslessen zoals Zumba, spinning, aerobics, kickboksen en natuurlijk de Personal Fit Club bootcamps, zijn leuk en tegelijkertijd een uitstekende manier zijn om calorieën te verbranden vanwege de combinatie van cardio en spierversterkende oefeningen.

Onlangs hebben we met veel succes een bootcamp georganiseerd in onze studio in Zoetermeer. Wil jij volgende keer ook meedoen? Neem dan contact met ons op.

 

Maximaal calorieën verbanden

Het beste is om een combinatie van deze oefeningen op te nemen in je trainingsroutine om zowel cardiovasculaire gezondheid als spierkracht op te bouwen, terwijl je calorieën verbrandt. Vergeet niet dat het verbranden van calorieën ook afhankelijk is van factoren zoals je lichaamsgewicht, intensiteit van de oefeningen en duur van de training.

Wil jij op een goede manier aan je gewicht werken, of een ander fitness doel realiseren? Onze personal trainers zorgen dat het je lukt! Meld je aan voor een gratis proefles of kom langs in een van onze studio’s.