“Wat kan een personal trainer voor mij betekenen?” of “Waarom zou ik niet gewoon naar de sportschool gaan?”. Dit zijn zomaar een paar vragen die we vaak horen of voorbij zien komen. Uiteraard zijn dit legitieme vragen en daarom willen we met deze blog 5 redenen benoemen waarom een personal trainer jou kan helpen.

Ondanks dat je met een personal trainer misschien dezelfde oefeningen doet, die je in een sportschool ook zou doen, zijn de trainingen toch onderscheidend. Onderstaande punten laten zien waarom dit is en op welke manier deze verschillen leiden tot meer resultaat.

 

Gecertificeerde trainers

Personal trainers zijn gecertificeerde trainers die opgeleid zijn in fysieke en mentale aspecten van gezondheid, maar ook alles weten van je lichaam en sporten. Dit is de ideale combinatie om resultaat te boeken.

 

Persoonlijk trainingsplan

Wanneer je begint met personal training krijg je een intakegesprek, waarin je persoonlijke doelen bepaald worden. Ook meten we je lichaam helemaal door, zodat je precies weet wat het beginpunt van je reis naar een gezonder leven is. Aan de hand van al deze gegevens wordt er een persoonlijk trainingsplan opgesteld. Dit is helemaal gericht op jouw lichaam en jouw wensen. Zo weet je zeker dat je het beste resultaat krijgt van jouw inspanningen.

 

Personal Fit Club - jouw personal trainer - 5 redenen waarom een personal trainer jou kan helpen

 

Persoonlijke aandacht

Bij een training met een personal trainer draait het helemaal om jou. Persoonlijke aandacht staat voorop. Je hebt dus niet iemand aan wie je even snel een vraag kan stellen, maar een specialist die je continue bijstaat. Een personal trainer doet oefeningen voor en helpt je met de perfecte uitvoering. Zo weet je zeker dat de kans op blessures zo klein mogelijk is en het resultaat zo groot mogelijk. Ook kan een personal trainer aan de hand van zijn of haar bevindingen direct de training aanpassen wanneer dit nodig is.

 

Leestip: wat is personal training

Volop motivatie

Het is een veel gehoorde klacht: een gebrek aan motivatie om naar de sportschool te gaan. Wij snappen dit heel goed; je bent veelal alleen bezig en doet vaak dezelfde oefeningen. Dat kan gaan vervelen.

Trainen met een personal trainer is nooit saai. Niet alleen is het altijd gezellig omdat je met iemand samen bent, maar ook zijn de trainingen altijd uitdagend en leuk. Een personal trainer kijkt namelijk naar wat jij op dat moment nodig hebt en stelt de perfecte training voor je samen aan de hand van die informatie. Geen enkele training is dan hetzelfde en daardoor blijf je ook beter gemotiveerd.

 

Alles in 1 pakket voor een gezonder leven

Trainen met een personal trainer is eigenlijk een alles in 1 pakket voor een gezonder leven. Niet alleen zijn personal trainers goed in het opstellen en uitvoeren van trainingen, maar ze kunnen je ook helpen met voedingsadvies, fysiotherapie en manueel therapie. Dit is niet alleen gemakkelijk, maar scheelt ook geld. Zo kun je voor vele klachten en pijntjes dus ook bij ons terecht.

 

We hopen dat deze blog over personal training je vragen beantwoord over wat de voordelen zijn van een personal trainer en waarmee een personal trainer jou kan helpen.

Je kunt een gratis proefles bij Personal Fit Club boeken om al deze voordelen zelf te ervaren!