Gewichtsverlies is een van de doelen die de meeste mensen hebben wanneer ze beginnen met personal training of fitness. Cardio oefeningen zijn een belangrijk hulpmiddel om slank te blijven. Niet alleen verbeter je je conditie, ook zorg je voor vetverbranding en gewichtsverlies. Maar welke cardio oefeningen zijn het beste om te doen als je wilt afvallen? We zetten ze op een rijtje voor je.

Trainen om gewicht te verliezen zorgt eigenlijk indirect voor het gewichtsverlies. Tijdens het trainen zelf verbrand je wel calorieën, maar het verbranden van vet begint vervolgens in de keuken. Je moet zorgen dat je minder calorieën binnenkrijgt dan je verbrandt, zodat je lichaam vet zal gaan verbranden als energiebron. Goed trainen zorgt ervoor dat je metabolisme omhoog gaat en je gedurende langere tijd meer calorieën verbrandt en zo help je je vet percentage omlaag en start je gewichtsverlies – mits je goed eet.

Intensiteit van de cardio is belangrijk om gewichtsverlies te realiseren. Hoe hoger de intensiteit, hoe beter de calorieverbranding en hoe effectiever je gaat afvallen. Om deze reden zijn hoge intensiteit interval trainingen (HIIT) zo populair. Je wordt strakker en behoudt je spiermassa. Win-win.

 

Personal Fit Club - De beste cardio voor gewichtsverlies

De beste cardio voor gewichtsverlies

We hebben hier de beste cardio oefeningen voor je om je te helpen met afvallen.

 

Sprinten

Lekker buiten sprinten, op een loopband of trappen op rennen: dit is heel effectief om snel caloriën te verbranden en dus effectief te helpen met gewichtsverlies.

In tegenstelling tot joggen of normaal rennen, de hogere intensiteit van sprinten helpt echt enorm. En daarnaast gebruik je je spieren ook goed, waardoor je die sixpack ook traint. Het is niet voor niets dat professionele sprinters er zo goed uit zien.

 

HIIT trainingen

Met een HIIT training wissel je hoge intensiteit af met periodes van lage intensiteit. Dit staat algemeen bekend als een van de allerbeste manieren om gewichtsverlies te realiseren en ook nog spieren op te bouwen, afhankelijk van welke oefeningen je doet. De mogelijkheden zijn eindeloos, denk aan sprinten en rennen, lichaamsgewicht oefeningen en cardio, etc. Speedladder drills zijn ook zeer effectief.

 

Touwtje springen

Veel mensen weten niet dat touwtje springen meer is dan een leuk speelmoment voor kinderen. Het is een van de meest effectieve manieren om je lichaam te trainen en af te vallen. Het is niet voor niets dat je boxers altijd bezig ziet met het springtouw. Niet alleen verbrand je veel calorieën, maar je werkt ook aan je snelheid, coördinatie en schouders.

 

Roeien

Roeien is een super goede workout voor je hele lichaam. Vrijwel geen enkele spiergroep blijft gespaard met deze effectieve en leuke manier van calorieën verbranden. Ideaal om op een roeimachine te doen en hoge intensiteit met lage intensiteit af te wisselen voor het beste resultaat.

 

Fietsen

Fietsen is en blijft een goede manier om lichaamsgewicht te verliezen. Uiteraard vergt het wel wat meer tijd en inspanning dan even snel naar de supermarkt fietsen, maar wanneer je elke dag – of meerdere keren per week – minstens een half uur fietst, ga je dit zeker snel merken. Ook met fietsen kun je heel goed een HIIT training maken. Wissel sprintjes af met stukken rustig fietsen voor het beste resultaat.

 

Dit waren onze beste cardio oefeningen voor gewichtsverlies. 

Wat is jouw favoriet? Waarmee boek jij het beste resultaat?