Weerstandsbanden zijn een super goedkope, maar super effectieve manier om jezelf een complete workout te geven voor je hele lichaam. Dit zorgt ervoor dat het een populaire manier van trainen is. Zowel mannen als vrouwen kunnen ze gebruiken voor allerlei oefeningen en je bent niet geboden aan een bepaalde locatie. Je kunt ze overal gebruiken waar je maar wilt. Vandaag gaan we in op trainen met deze elastieken.

Personal Fit Club - Trainen met elastieken – weerstandsbanden zijn helemaal hip

 

Wat zijn weerstandsbanden

Weerstandsbanden, of resistance bands, zijn eigenlijk gewoon stukken elastiek. Er zijn twee soorten:

  • Een elastiek met aan beide kanten iets van een handvat,
  • Een elastiek waarvan de uiteinden aan elkaar verbonden zijn en dus eigenlijk lijkt op een huis-tuin-keuken elastiekje.

Je hebt weerstandsbanden in allerlei kleuren en weerstanden. Zo heb je dunne banden die je weinig weerstand hebben en dikke banden die een flinke weerstand hebben voor zware oefeningen. Hiermee kun je dus heel veel doen als je een setje hebt met diverse opties.

 

Waarom zijn weerstandsbanden zo goed om mee te trainen

Met weerstandsbanden zijn de mogelijkheden vrijwel eindeloos. Zo kun je de dikke banden gebruiken voor een goede krachttrainen, terwijl je de dunne banden kunt gebruiken voor een warm-up of supersets. Je kunt dus kracht en uithoudingsvermogen verbeteren met een “simpel elastiekje”.

Omdat het iets anders traint dan met zware gewichten, neigen veel mensen ernaar om heel veel reps te doen met weerstandsbanden. Dit is niet nodig. Houd het altijd onder de 30 reps en ga zo nodig een tandje zwaarder.

 

Leestip: hoe bereid jij je voor op deze zomer?

 

De voordelen van weerstandsbanden

Weerstandsbanden zijn dus te gebruiken voor ongelooflijk veel oefeningen. Je kunt het zo gek niet bedenken, of je kunt het wel uitvoeren met een weerstandsband in plaats van een regulier gewicht. Maar hier houden de voordelen niet op. Een van de grootste voordelen van weerstandsbanden is de prijs. Een enkele band heb je al voor een paar euro. Een starter setje kun je kopen voor een paar tientjes en een wat meer uitgebreide set kost nog geen 100 euro. Zo kun je alles doen wat je wilt, zelfs met een kleine beurs.

Een laatste, groot voordeel is dat je met deze elastieken overal kunt trainen. Je hebt niet veel ruimte nodig en kunt gewoon thuis of in de tuin je oefeningen doen. Wel zo handig!

 

Weerstandsbanden bij Personal Fit Club

Ook bij Personal Fit Club gebruiken we weerstandsbanden voor de trainingen van onze klanten. Zo kunnen we afwisselen met andere hulpmiddelen en krijg je altijd een leuke, gevarieerde training waarmee je alle spiergroepen goed aanpakt.

Wil jij een training met deze elastieken ook eens ervaren? Meld je dan aan voor een gratis proefles, of kom langs in een van onze 4 training studio’s.