Het is volop zomer in Nederland. De weersverwachtingen slaan door tot wel 35 graden de komende weken. Uiteraard moet je tijdens die extreme hitte niet teveel doen op de warmste uren van de dag, maar in het algemeen is het heerlijk om buiten aan je gezondheid te werken. Vandaag gaan we in op de – in onze ogen – 5 leukste buitenactiviteiten voor een sportieve zomer. Zo kun je van de natuur genieten, lekker frisse lucht inademen en ook nog eens aan je gezondheid werken.

Wanneer je een stralend blauwe lucht ziet en de zonnestralen op je huid voelt, dan wil je toch ook lekker buiten zijn? Wanneer je zelf sportief ingesteld bent, dan is dit dé tijd om een deel van je sportieve activiteiten buiten uit te voeren. Zo werk je aan je conditie, kracht en pak je gelijk je dagelijkse portie vitamine D.

Voordat je direct je sport outfit uit de kast haalt, is het wel handig om naar je persoonlijke doelen te kijken en rekening te houden met je conditie of ervaring. Wanneer je vrijwel nooit wandelt, is het wellicht niet verstandig om direct een wandelroute van 3 uur in te plannen als je blaren wilt voorkomen.

 

Leestip: trainen voor de zomer

Dit zijn volgens ons de leukste buitenactiviteiten voor een sportieve zomer

Wandelen

Wandelen is een uitstekende cardio oefening en heel nuttig om aan je conditie te werken terwijl je ook je onderlichaam versterkt. Zo train je je billen en vrijwel alle spieren in je benen. Als je besluit om echt door te natuur te gaan wandelen en over oneffen terrein wandelt, versterk je ook allerlei spieren die zorgen voor stabiliteit in je lichaam.

Heb je weinig ervaring met wandelen, bouw het dan rustig op. Begin met een half uur of een uur en bouw dit uit. Zo voorkom je blaren waar je dagen last van hebt en spierpijn.

 

Fietsen

Fietsen is een cardio oefening met een lage impact op je lichaam. Perfect dus om lekker in de natuur te zijn en ook nog aan je conditie te werken, met weinig kans op blessures. Je traint behoorlijk veel spieren als je fietst, zoals je rug, je kuiten, bovenbenen en billen. Als je wat fanatieker gaat fietsen en dus sneller gaat, verbrand je ook nog eens een behoorlijke hoeveelheid calorieën. We raden je wel aan om geen elektrische fiets te gebruiken als je zoveel mogelijk gezondheidsvoordeel wilt hebben.

 

Zwemmen

Zwemmen is niet alleen heerlijk verfrissend in de zomer, het is ook een full body workout. Je traint vrijwel alle spieren in je lichaam en dit maakt het super nuttig voor je algemene gezondheid. Zwemmen is daarnaast een uitstekende manier om je lichaam sterker te maken. Tot slot verbrand je ook nog heel veel calorieën en is het super gezond voor je hart en je longen.

Wanneer je een zwembad of een meertje in de buurt hebt, is dat ideaal om lekker te zwemmen. Let wel op blauwalg en bouw het rustig op. Zonder ervaring direct 50 baantjes trekken kan leiden tot blessures in bijvoorbeeld je schouders.

 

Skaten of skeeleren

Skaten en skeeleren zijn niet alleen heel leuk om te doen, maar ook een hele goede manier om calorieën te verbranden. Het heeft ook een lage impact op je spieren en gewrichten, waardoor je vrijwel risicoloos lekker een eindje kunt skaten of skeeleren.

Uiteraard is dit wel gevoelig voor vallen. Je wilt niet op je hoofd vallen of je pols breken, dus doe voorzichtig en gebruik valbescherming.

 

Kano varen, roeien of kayakken

Wat is er nou leuker dan lekker van het mooie weer genieten terwijl je met een bootje vaart? We snappen dat niet iedereen een boot, kano of kayak in de schuur heeft liggen, maar gelukkig kun je ze tegenwoordig op veel plekken huren.

Het is niet alleen een super goede workout waarbij je veel calorieën verbrandt, maar ook werk je heel goed aan de kracht van je bovenlichaam. Plus je bent direct in de natuur, wat natuurlijk een mooie bonus is.

 

Wat is jouw favoriete buitenactiviteit voor een sportieve zomer?