Het is een van de mooiste tijden van het jaar: de lente en dan natuurlijk ook Pasen. De natuur komt tot leven en je voelt de kracht van de zon op je huid. Puur genieten dus en ook goed voor je energie. Uiteraard biedt dit ook weer mogelijkheden om die energie te gebruiken voor een echte Pasen workout. Vandaag laten we je een leuke workout zien die je ofwel in een van onze training studio’s kan doen, ofwel gewoon thuis. Zo kun je met een gerust gevoel jezelf te buiten gaan met de paas brunch, wetende dat deze workout je helpt met het verbranden van de calorieën.

Bij Personal Fit Club houden we van workouts buiten. Je geniet van de frisse lucht en werkt aan je conditie en kracht. Wat wil je nog meer. Deze workout is dan ook geweldig om uit te voeren. Het is niet ingewikkeld, maar biedt je wel een volledige workout voor je hele lichaam. We kunnen je garanderen dat je de dagen erna last gaat hebben van spierpijn als hem goed uitvoert.

 

Personal Fit Club - De Pasen workout

De Pasen workout

Zoals gezegd is onze Pasen workout voor iedereen toegankelijk. Je hebt niet veel hulpmiddelen nodig. De hele workout duurt ongeveer 20-30 minuten, afhankelijk van de snelheid waarmee je alles uitvoert.

Je kunt alles zwaarder maken door zelf wat extra gewichten te pakken, of wat meer herhalingen te doen. Dit is afhankelijk van hoe fit en sterk je bent.

Verder heb je alleen een springtouw nodig en iets waar je aan kan hangen en jezelf aan kan optrekken. Een open trap voldoet, maar anders is een optrekstang heel goed.

Let bij het uitvoeren van elke oefening vooral op de uitvoering. Liever doe je een paar reps (herhalingen) minder, dan dat je het afraffelt met een verkeerde uitvoering.

Klaar? Let’s go! Dit is de Pasen workout

 

5 minuten touwtje springen

Touwtje springen is niet alleen een hele goede warming-up, ook is het super goed voor je conditie. Begin de workout met 5 minuten touwtje springen.

 

Burpees

Burpees is een oefening die veel gebruikt wordt in CrossFit. Niet voor niets, want dit is een super goede oefening voor zowel kracht als conditie.

In onderstaand filmpje wordt de burpee heel goed voorgedaan. Doe 3 setjes van 10 burpees met 30 sec rust tussen elke set.

 

Push-ups

Pus-ups zijn een van de beste oefeningen met je lichaamsgewicht, waarmee je ook weer veel spiergroepen in je lichaam training. Lees hier meer over push-ups.

Doe 3 setjes van 15 push-ups. Is dit te makkelijk, verhoog dan het aantal herhalingen per set.

 

Crunches

Crunches zijn een van de meest bekende buikspier oefeningen en mogen daarom niet ontbreken in deze workout.

Doe 3 setjes van 25 crunches.

 

Squats

Squats behoren tot een van de belangrijkste oefeningen voor je benen, maar je gebruikt nog veel meer spieren bij deze oefening. Je kunt het doen met je lichaamsgewicht, maar als je het wat moeilijker wilt maken houdt je een gewicht tegen je bovenlichaam. Je kunt ook een rugzak vullen met wat zware dingen zoals stenen of flessen water.

Bekijk onderstaand filmpje voor een goede uitvoering van de squat.  Doe 3 setjes van 10 squats.

 

Pull-ups

De pull-up, ofwel optrekken, is een andere zeer effectieve oefening voor vrijwel je hele bovenlichaam. Het is alleen geen makkelijke oefening, omdat je immers je hele lichaam op moet trekken. Dit is dan ook de meest zware oefening in deze Pasen workout.

Je kunt de oefening wat makkelijker maken met een resistance bands of een ander elastiek, waarmee je je lichaam helpt met omhoog trekken.

Doe 3 setjes van deze oefening tot je niet meer kan. Zijn dit 3 herhalingen: prima. Zijn het er 10; nog beter. Doe wat je kan.

 

5 minuten touwtje springen

Als cooling down en om je spieren even lekker los te maken eindigen we deze Pasen workout weer met touwtje springen. Wil je dit net iets moeilijker maken, dan kun je enkele variaties gebruiken zoals we in het eerder gelinkte artikel noemden.

 

Dit was onze workout voor de paasdagen. We hopen dat je er veel aan hebt en wensen je vooral hele fijne en sportieve dagen!